Covid-19: Ce recomandare primesc indienii de la premierul țarii pentru combaterea stresului din timpul carantinei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

Covid-19: Ce recomandare primesc indienii de la premierul țarii pentru combaterea stresului din timpul carantinei

de Red. Life Marţi, 31 martie 2020, 15:04
- a A+
Imagine
Omenirea este greu încercată în această perioadă de pandemia de coronavirus, iar Narendra Modi (premierul țării) le transmite indienilor sfaturi în legătură cu modalități de combatere a stresului din timpul carantinei.


În încercarea de a-i încuraja pe indieni să rămână în formă în timpul perioadei de 21 de zile de carantină, premierul Narendra Modi oferă cetăţenilor Indiei ponturi despre yoga şi înregistrări video în care exersează diverse posturi, relatează marţi agenţia DPA, conform Agerpres .

"Nu sunt nici expert în fitness, nici expert medical. Practicarea yoga face de mulţi ani parte din viaţa mea şi am descoperit că este benefică", a spus Modi pe Twitter.

El a distribuit link-ul canalului sau YouTube, "Yoga with Modi" ("Yoga cu Modi"), disponibil în mai multe limbi, în care o versiune animată a sa practică diverse posturi.

Înregistrările video includ paisprezece posturi, precum Suryanamaskar, sau salutul soarelui, Bhujangasana, sau cobra şi Shalabhasana, sau postura lăcustei.

Guvernul Modi a fost vizat în ultimele zile de critici pentru exodul în masă către sate al lucrătorilor migranţi din oraşe, precum şi pentru pregătirea deficitară a ţării în lupta cu pandemia.

În timp ce mulţi indieni stau acasă, posibil practicând exerciţii yoga, zeci de mii de muncitori, deseori mergând pe jos şi cu puţină mâncare la ei, parcurg zeci de kilometri sau mai mult până acasă, pe fondul temerilor că ar putea transmite virusul în zone îndepărtate ale ţării.

Autorităţile indiene se pregătesc pentru un potenţial val de cazuri de coronavirus în ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, a doua cea mai populată din lume, unde îngrijirile medicale şi instituţiile sanitare sunt limitate.

Până în prezent în India au fost confirmate 1.200 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 32 de decese, potrivit autorităţilor sanitare indiene. Există, însă, îngrijorări că India nu a efectuat suficiente teste, doar puţin peste 38.000 de teste fiind realizate în această ţară cu o populaţie uriaşă, notează Reuters.

Unii indieni au apelat la reţelele sociale pentru a-l critica pe Modi pe care l-au numit "insensibil" în timpul crizei cu care se confruntă muncitorii vulnerabili.

"Domnule prim-ministru, există un exerciţiu fizic mai bun decât yoga! Muncitorii migranţi îl practică deja. Puteţi începe să mergeţi de la Kashmir la Kanyakumari (extremităţile geografice ale Indiei) în timpul celor 21 de zile ca să vedeţi urgia pe care aţi adus-o asupra acestei ţări!", a comentat pe Twitter un utilizator indian.


2520 de afisari


De ce ar fi iresponsabil?
ipolitic [utilizator], Marţi, 31 martie 2020, 16:20
+1/1
Si eu practic in fiecare dimineata Unpaharedesana si imi face bine
Nu cred că interesează pe careva.
Tayen [utilizator], Marţi, 31 martie 2020, 15:10
0/2
Dar, în schimb, parcă nu-mi vine să cred că imediat sunt la fel de mulți ca chinezii.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings