Șefa DSP Timiș, numită acum două săptămâni: Suntem depășiți de situație din cauza orgoliilor mărunte / Fac apel la o pandemie de umanitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4671luni 06 apr 2020

Șefa DSP Timiș, numită acum două săptămâni: Suntem depășiți de situație din cauza orgoliilor mărunte / Fac apel la o pandemie de umanitate

de Redactia Joi, 26 martie 2020, 21:50
- a A+
Imagine
Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, Luciana Rădulescu, numită în funcție în urmă cu două săptămâni, a trimis o scrisoare Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă în care spune că, "indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie să recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, că suntem depăşiţi de situaţie!".Luciana Mariana Rădulescu a fost numită în fruntea DSP Timiș în 10 martie 2020, când, în plină criză cauzată de coronavirus, fosta șefă Cornelia Malac a fost demisă.

În scrisoarea transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă și publicată de tion.ro , Rădulescu face apel la "o pandemie de umanitate, solidaritate și toleranță din partea tuturor cetățenilor" în această perioadă.
  • "Astăzi, situația pe care o traversăm cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unică! Viața noastră s-a schimbat de la o zi la alta și, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astăzi, nimeni nu știe sa spună când vom reveni la normal și de când ne vom putea bucura unii de ceilalți, așa cum o făceam înainte. Așadar, este vremea în care toleranța, solidaritatea, empatia, umanitatea și responsabilitatea publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt viețile cetățenilor acestui județ, ar trebui să primeze și să fie dezideratul nr. 1 al tuturor instituțiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19.

  • Nu doar la nivel declarativ, ca să dăm bine la camera tv sau la poza de grup, ci și faptic! Și acest lucru se poate face doar prin comunicare rapidă și doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităților sau prin supraîncărcarea unor instituții publice care, și așa, sunt in pragul colapsului din lipsă de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieți omenești, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât și pentru colegii mei!", transmite Luciana Mariana Rădulescu în această scrisoare deschisă.
Ea mai spune că "suntem depășiți de situație" din cauza orgoliilor mărunte și "din pricina faptului că pasăm responsabilități de la unul la celalalt și că, incredibil, ne este teamă sa ne asumăm decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești!".
  • "Indiferent câte comisii sau comitete de criza am inființa, indiferent câte ore prețioase am pierde în discuții sterile și in ședințe interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie să recunoaștem, dacă mai avem un dram de demnitate și respect față de cei cărora trebuie sa le asiguram liniștea și supraviețuirea, că suntem depășiți de situație! Și NU suntem depășiți datorită faptului că NU avem profesioniști în domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului că pasăm responsabilități de la unul la celalalt si că, incredibil, ne este teamă să ne asumăm decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești!
  • Mai grav este faptul că ne este teamă sa vorbim și să spunem ce gândim, pentru că totul se desfășoară într-o notă politică și beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui să și-l asume și să-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun și sănătatea publica a comunității, pe care o reprezentăm și din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fața oricărui calcul electoral mizerabil, cinic și lipsit de sens, cu atât mai mult în aceste momente complicate", mai scrie șefa DSP Timiș.
Ea dă asigurări că DSP Timiș face tot ce e posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19, deşi este supraîncărcată:
  • "Dragi bănățeni, stimați colegi, țin să vă asigur că Direcția de Sănătate Publică Timiș face tot ce este omenește posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19. Absolut tot! Deși instituția este supraîncărcată de sarcini și obligații, desi personalul este insuficient și oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată și nici nu am pasat responsabilități. Din contră, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, în timp real, așa cum am știut mai bine, in folosul comunității și al beneficiarilor noștri.
  • Vă rog pe toți să înțelegeți că și noi, cei de la DSP Timiș, suntem oameni. Nu suntem roboți! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public și nici nu vom accepta să fim vinovații de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor! DSP Timiș este o instituție importantă a statului român, cu atât mai mult în acestă perioadă. Cred cu tărie, așa cum am spus-o încă de la început, că doar împreună, asumându-ne deciziile și muncind cot la cot, fiecare pe palierul său, putem trece cu bine peste această pandemie de Covid-19".


8312 afisari


de 30 de ani avem pandemie de incompetenta
linarel [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 22:59
+8/10
in conducerea inst statului ca sa nu zic de prostie
Păi de ce sunteți depășiți???
prec [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 23:51
+4/4
Că, la bani, stați nemaipomenit de bine? Vrem și rezultate, nu doar să vă plătim salarii de occident.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings