VIDEO Suspendarea ratelor la bănci, doar pentru persoanele ale căror venituri au fost afectate "direct sau indirect" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4671luni 06 apr 2020

VIDEO Suspendarea ratelor la bănci, doar pentru persoanele ale căror venituri au fost afectate "direct sau indirect"

de R.M. Joi, 26 martie 2020, 21:12
- a A+
Imagine
Suspendarea plății ratelor bancare va putea fi solicitată doar de debitorii ale căror venituri au fost afectate "direct sau indirect" de pandemia de Covid-19, a declarat joi seara ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.Ministrul a precizat că ordonanța de urgență a fost aprobată de Guvern și se va aplica tuturor persoanelor fizice și juridice care au calitatea de împrumutat și ale căror venituri au fost "afectate direct sau indirect de pandemia de Covid-19".

Forma finală a ordonanței marchează o schimbare față de anunțul inițial al ministrului, care spunea în urmă cu două zile că de această facilitate vor beneficia toate persoanele , la cerere: "Nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. (...) Cei care au nevoie de păsuire pe această perioadă, și va fi mai mare decât starea de urgență, vor putea să apeleze această facilitate".

Florin Cîțu nu a precizat joi ce înseamnă exact "indirect" dar a asigurat că "este o plajă largă de persoane fizice care poate să acceseze această facilitate, pentru că astăzi în România cam toți am fost afectați de această pandemie, direct sau indirect".

Suspendarea plății ratelor se poate face pe o perioadă între una și 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.

De asemenea, cererea de suspendare a plății ratelor poate fi depusă cel mai târziu la încetarea stării de urgență dau nu înainte de elaborarea normelor de aplicare, unde este prevăzut un termen maximal de 15 zile, dar care ar putea fi gata săptămâna viitoare, după cum a precizat Florin Cîțu.

Ce se întâmplă cu dobânzile


  • Dobânda datorată de debitor corespunzătoare sumelor scadente a căror plată este suspendată se capitalizează la soldul creditului existent, deci se vor adăuga creditului, dar se reeșalonează pe toată durata creditului, deci efortul nu va fi foarte mare imediat pentru a plăti această sumă
  • Excepție: creditele ipotecare, pentru care se plătește reeșalonat până la maxim cinci ani
  • Statul român garantează plata dobânzii capitalizate aferente creditelor ipotecare26128 de afisari


Niste aberatii care nu rezolva nimic...
floriniulian [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 21:26
+18/26
Primul lucru Catule nu era sa restructurezi acest stat mafiot prin impozitarea veniturilor aberante corespunzatoare pensiilor speciale /salariilor colosale si concedierea parazitilor de la buget care nu fac nimic si sunt platiti cu salarii aberante?

Cum Catule veti plati salariile in tara asta daca nu taiati din cheltuieli?

Daca tara asta nu mai produce bani nu e logic sa tai din cheltuieli?Mai ales alea nesimtite si aberante?

Falimentul este iminent Catule.

Sa nu cumva sa te atingi de statul paralel.
ne mai auzim maine
Mariamoto [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 21:20
+14/20
poate va treziti bine dispus si schimbati regurile. doar nu e prima data
inca 43 de comentarii comenteaza
Cookie Settings