Cazul bărbatului de 49 de ani decedat în Timișoara: De două ori diagnosticat cu pneumonie, de două ori neinternat / Infecția COVID-19, confirmată în ziua morții - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4671luni 06 apr 2020

Cazul bărbatului de 49 de ani decedat în Timișoara: De două ori diagnosticat cu pneumonie, de două ori neinternat / Infecția COVID-19, confirmată în ziua morții

de R.M. Joi, 26 martie 2020, 20:43
- a A+
Imagine
Bărbatul de 49 de ani care a murit joi din cauza infecției cu noul coronavirus a fost de două ori diagnosticat cu pneumonie acută, prima oară în 20 martie, fără să fie însă internat la niciunul dintre cele două diagnostice. Acesta a fost testat pentru COVID de-abia în 24 martie, după care a fost "lăsat la domiciliu", după cum precizează Grupul de Comunicare Strategică. Diagnosticul a venit joi, când a și murit.Decesul bărbatului de 49 de ani din județul Timiș "se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului", a precizat GCS.

Care este cronologia acestui deces, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:
  • S-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.
  • În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută.
  • În 24 martie starea bărbatului s-a deteriorat și a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu.
  • A fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit.
Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că, potrivit acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.


18717 afisari


Pacat.
Alexos [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 20:50
+29/33
Daca s-ar fi instituit de la prima prezentare tratament imediat cu antivirale si antibiotice, probabil ar fi trait. Unii medici sunt imbecili cu diploma. Altii sunt profesionisti. El a avut ghinionul de a intalni prima categorie. Sper ca acel medic sa raspunda penal.
Boli preexistente
Task Damager [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 21:27
+15/15
Reumatism si hipertensiune
Daca doar pentru atat Covid te ucide, la doar 49 de ani, eu cred ca ne asteapta zile foarte negre....
Sper sa ma insel totusi
inca 26 de comentarii comenteaza
Cookie Settings