Ministrul agriculturii: Plafonarea prețului la raft este o prostie, pentru că distrugem producătorul român - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0467duminică 13 iun 2021

Ministrul agriculturii: Plafonarea prețului la raft este o prostie, pentru că distrugem producătorul român

de CP Joi, 26 martie 2020, 18:22
- a A+
Imagine
Adrian Oros, ministrul agriculturii, consideră că este o prostie solicitarea unora de plafonare a prețului produselor agro-alimentare la raft. "Este o prostie, pentru că îl distrugem pe producătorul român, în primul rând", a spus Oros, la începutul ședinței de Guvern de joi. Acesta a mai spus că în ceea ce privește producția internă, este deficitară cea a cărnii de porc, din cauza pestei porcine. În acest moment, producția internă de carne de porc asigură 30% din consum.


Oros a mai spus că a fost făcută o analiză a prețurilor, pe o perioadă de patru zile, și a constatat că în prima zi au crescut brusc toate prețurile, după care au scăzut.

Premierul Ludovic Orban i-a spus ministrului că mesajul pe care trebuie să-l transmită este cel de creștere a producției. "Agricultura reprezintă clar un domeniu cu un potenţial de dezvoltare. Vă solicit să faceţi o analiză foarte serioasă a situaţiei, să vedem ce oportunităţi avem şi cum fructificăm aceste oportunităţi pentru că trebuie gândite pârghii de stimulare economică a companiilor, a fermierilor, a procesatorilor, astfel încât să creştem producţia şi implicit să asigurăm şi un motor de creştere din zona agriculturii", a spus Orban.

În discuție a intervenit și președintele Consiliului Concurenței care a spus că din analizele de până acum rezultă că nu există o perturbare masivă a pieței și că important este faptul că mărfurile ajung la timp în magazine.


6530 de afisariba e o gogomanie tipica pesede
bogdan1477 [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 19:46
+10/12
Oricat v-ati dori voi sa scada preturile, in curand problema nu va mai fi pretul, ci unde mai gasesti ceva de cumparat, pe fondul scaderii productiei si cresterii cererii la alimente. Si cu un pret plafonat, ghici ce vor face marile lanturi de supermarketuri cand vor trebui sa decida cate portocale merg spre Romania si cate spre Germania. Si ne vom trezi ca nu mai gasim nimic de umparat, cu exceptia a ceea ce se produce la noi eventual. Mai ales ca au crescut simtitor costurile de transport, cu toate controalele vamale actuale.

Deja s-a vazut ce efect a avut taxa clawback, da' unii pur si simplu nu pot intelege ca pe o piata globala nu poti limita pretul ca asha vrei tu fara sa ramai fara produse.
Nu vrei si mercurial?
danduta [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 19:40
+5/13
Ca inainte era mai bine, nu?
inca 9 comentarii comenteaza