Efectele "războiului" care se duce pentru echipamente medicale: Chinezii cer prețuri înzecite și banii înainte, de multe ori cumpărătorii sunt păcăliți - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4671luni 06 apr 2020

Efectele "războiului" care se duce pentru echipamente medicale: Chinezii cer prețuri înzecite și banii înainte, de multe ori cumpărătorii sunt păcăliți

de G.S. Joi, 26 martie 2020, 16:18
- a A+
Imagine
Spania, a doua cea mai afectată țară de coronavirus din Europa, duce "un adevărat război" pentru procurarea de provizii medicale de pe o piață chineză suprasolicitată și infestată cu fraude și speculanți, transmite Reuters."Ducem o adevărată bătălie pentru a pune mâna pe ventilatoare, măști și kituri de testare rapidă", a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Maria Jesus Montero.

"Toate țările se luptă să-și păstreze producția internă, dar și să cumpere din China", a spus ea, adăugând că furnizorii nu livrează la termenele prevăzute.

Spania a comandat din China măști, mănuși și kituri de testare în valoare de 432 de milioane de euro și a cerut partenerilor NATO echipamente de protecție și ventilatoare.

O sursă diplomatică a declarat Reuters că prețurile au crescut și de zece ori, iar firmele chineze cer și banii înainte.

O sursă dintr-o autoritate sanitară a spus că pe unele aeroporturi chineze avioanele stau la coadă pentru asemenea provizii și că de multe ori intermediarii păcălesc cumpărătorii.


10694 de afisari


poate scapam de aceasta plaga numita china
rov [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 16:26
+16/20
ce a distrus lumea occidentala
Era de așteptat.
prec [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 16:32
+16/18
Asta o poți păți când toată producția (aproape) este concentrată într-un loc. Ce-o fi fost în mintea occidentalilor, în afară de lăcomie extremă, când au mutat toată producția la richipei!? Ieftin, ieftin, și mai ieftin, cât se poate de ieftin....
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings