Nelu Tătaru: 170 de cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean Suceava au coronavirus / Încercăm să deschidem UPU cu medici din Iași - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Nelu Tătaru: 170 de cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean Suceava au coronavirus / Încercăm să deschidem UPU cu medici din Iași

de I.H. Joi, 26 martie 2020, 12:53
- a A+
Imagine
Aproximativ 170 de cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean Suceava sunt confirmați cu coronavirus, a declarat joi secretarul de stat Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătății . El a spus că se încearcă deschiderea Unității de primiri Urgențe a spitalului cu medici aduși de la Iași, care să trieze și să trimită pacienții spre spitale din Fălticeni, Rădăuți sau Iași.


Nelu Tătaru, aflat în ultimele zile la Suceava, unde spitalul a fost închis din cauza COVID-19, a declarat la Digi 24 că așteaptă să ajungă la București pentru a vorbi cu ministrul demisionar al Sănătății, Victor Costache.

"Venind de la Suceava, pot să spun că în acestă perioadă gravă trebuie să ne unim toți, indiferent de culoarea politică, pentru a putea trece", a spus Tătaru.

Despre situația de la Spitalul Județean Suceava, el a spus că sunt 170 de cadre medicale și pacienți depitați cu COVID, dar că sunt așteptate joi noi rezultate pentru o situație actualizată. El a precizat că peste 150 dintre persoanele infectate sunt cadre medicale.

Tătaru a precizat că în prima fază după redeschiderea spitalului vor fi păstrate doar două etaje funcționale pentru persoanele infectate cu coronavirus: "Sunt numeroși medici care trebuie internați".

Potrivit lui Tătaru, se încearcă într-o primă fază, probabil de vineri, redeschiderea Unității de Primiri Urgențe a spitalului, cu medici aduși de la clinici private din Iași, care să trieze, să diagnostigheze și să trimită pacienții spre spitalele din Fălticeni și Rădăuți sau la Iași, în cazul celor cu patologie gravă.

Întrebat despre redeschiderea celorlalte secții ale Spitalului Județean Suceava, Tătaru a spus că depinde de momentul la care "medicii vor fi valizi".

Reamintim că 8 pacienți internați la Spitalul Județean Suceava au murit din cauza coronavirusului, iar unitatea medicală a fost închisă.6601 afisariin suceava
Captain Obvious [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 13:41
+2/2
e o zona destul de rosie. probabil au fost multi care nu au respectat izolarea cand s-au intors si a facut boom in acelasi timp. IRESPONSABILI. Ar trebui identificat dupa ce trece asta si trasi la raspundere.
Sa recitim stirea
justin puscasu [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 14:24
+2/2
Aproximativ 17% din total cazuri la nivel national si 50% din total morti provin dintr-un singur spital - adica dintr-un loc unde oamenii sunt dusi ca sa fie protejati si vindecati!
Adaugati si cazul Gerota si Spitalul Universitar din Bucuresti si veti avea o imagine mai clara a situatiei.
Cred ca demisia ministrului sanatatii e insuficienta. Cercel, Arahat et co ar trebui sa plece urgent acasa si sa lase pe altii, chiar daca nu au carnet de membru PNL ca noul ministru.
inca 2 comentarii comenteaza