Șah: Turneul Candidaților, suspendat după runda a șaptea din cauza coronavirusului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4671luni 06 apr 2020

Șah: Turneul Candidaților, suspendat după runda a șaptea din cauza coronavirusului

de A.I. Joi, 26 martie 2020, 12:42
- a A+
Imagine
Federaţia internaţională de şah (FIDE) a anunţat joi dimineaţă, înaintea rundei a opta, suspendarea Turneului Candidaţilor de la Ekaterinburg, al cărui învingător urma să-l înfrunte la finele acestui an pe campionul mondial en titre, norvegianul Magnus Carlsen.

Ca urmare a anunţului de joi al Guvernului Rusiei că se întrerupe traficul aerian cu alte ţări din cauza pandemiei de coronavirus , începând din 27 martie, fără a indica o perioadă de timp, FIDE a decis suspendarea Turneului Candidaţilor, în absenţa garanţiilor privind revenirea în siguranţă acasă a jucătorilor şi oficialilor săi.

Turneul Campionilor va fi reluat cu etapa a opta, la o dată care urmează să fie stabilită în acest an, conform regulilor stabilite iniţial. Clasamentul şi rezultatele din primele şapte runde rămân valabile.

În runda a şaptea de miercuri, marele maestru francez Maxime Vacshier-Lagrave l-a învins cu albele pe rusul Ian Nepomniaşci, liderul solitar de până atunci.

Celelalte partide disputate: Fabiano Caruana - Wang Hao, Ding Liren - Kiril Alekseenko, Anish Giri - Aleksandr Grisciuk s-au încheiat remiză.

În clasament, Vachier-Lagrave şi Nepomniaşci conduc cu câte 4,5 puncte din 7 posibile, urmaţi de americanul Caruana, olandezul Giri, chinezul Hao şi rusul Grisciuk, toţi cu câte 3,5 puncte, chinezul Liren şi rusul Alekseenko cu câte 2,5 puncte, informează Agerpres .

Cum arată clasamentul provizoriu al competiției:Comunicatul celor de la FIDE:


414 afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings