Noua temă a presei chineze: Coronavirusul a apărut în Italia, nu în Wuhan - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021

Noua temă a presei chineze: Coronavirusul a apărut în Italia, nu în Wuhan

de G.S. Joi, 26 martie 2020, 8:08
- a A+
Imagine
Presa chineză a legat originea pandemiei coronavirusului cu Italia, după ce un profesor din Milano a declarat că medicii italieni au văzut cazuri de pneumonie "foarte ciudate" încă din noiembrie, notează Mediafax.


Folosindu-se de aceste declaraţii, Beijing respinge acum datele potrivit cărora oraşul Wuhan este locul în care a izbucnit focarul ce a dus la apariţia pandemiei de COVID-19.

Importante instituții media de stat din China, precum The Global Times și CCTV, au publicat declaraţiile profesorului italian Giuseppe Remuzzi. Acesta spunea că boala ar fi putut circula în Italia cu câteva luni înainte ca informaţiile privind focarul din Wuhan să devină cunoscut.

Profesorul Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a declarat într-un interviu săptămâna trecută că medicii locali "îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie".

"Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China", a spus Remuzzi.

Confruntat cu declaraţiile sale, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nicio dovadă că pacienţii de care vorbea aveau COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Într-un alt interviu Remuzzi a spus că declaraţiile sale aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine.28852 de afisaripffff
nikita11 [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 8:34
+29/31
Chinezii au avut primele cazuri de infectie cu covid19 in 2019 septembrie. au ascuns situatia pana in ianuarie, au permis transporturile si turismul, nu au anuntat pe nimeni de frica ca se fac de ras, au chiar suprimat vocile care atrageau atentia. mai rau ca rusii la cernobal. e o tara comunista si nu te poti baza pe cifrele publicate de ei. ieri, suma numarului abonamentelor platite(pe care companiile telco i-l publica) de clienti era cu cateva milioane mai mica decat in ianuarie. In china nu te prea poti descurca fara telefon mobil in zilele noastre, pana in ianuarie numarul abonamentelor a fost in crestere constanta. Nu va bazati pe informatiile de la chinezi. Pentru o tara cat jumate de glob, cantitatea de informatie(articole, video) despre situatie este extraordinar de mica. Mai multe video-uri au romanii ca chineziii. Eu sper la un moment dat sa plateasca(si nu doar donatii de echipamente si servicii). Intreaga presa mondiala se fereste sa vorbeasca de culpa chinei in o gramada de cazuri. Presedintele OMS e pus de china acolo!
Ramane o problema, totusi
ww [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 9:44
+18/20
Cum muta acum "cercetatorii" liliacul si pagolinul vietii in spaghete si pizza?
inca 27 de comentarii comenteaza