Paul Goma omorât de coronavirus. Omul care a luptat cu virusul comunist românesc cade răpus de virusul global. Jurnal ANTI-covid 19, ziua 11 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Paul Goma omorât de coronavirus. Omul care a luptat cu virusul comunist românesc cade răpus de virusul global. Jurnal ANTI-covid 19, ziua 11

de Eugen Istodor Miercuri, 25 martie 2020, 18:57
- a A+
Imagine
​Cine este Paul Goma? Cine este comunismul? Cine este Ceaușescu? ceaușescu este dictatorul României până-n 1989. Comunismul este o idee-ideologie aplicată cu forța în România lui Dej și Ceaușescu de către unul dintre câștigătorii celui de-al doilea război mondial: Rusia Sovietică. Paul Goma este dizidentul momentului 1976-7. Este "nebunul" care a spus: eu NU mai vreau viața asta! Este omul de care Ceaușescu s-a speriat cel mai tare, înainte de Cutremurul din 1977.


omul ăsta Paul Goma a avut o obsesie unică și superbă: Jos comunismul! a luat-o de tânăr. de la Revoluția din 1956, cea maghiară, înăbușită în sânge de sovietici. și l-au băgat la răcoare, la mititica. au venit vremuri mai bune în comunismul românesc. ceaușescu deschisese cerurile și lumile. ceaușescu se plimba cu marea britanie, cu franța, cu america la subbraț. Paul Goma nu s-a lăsat păcălit. o ține-o una și bună. Jos comunismul! Jos comunismul! Jos comunismul! Jos comunismul! Jos comunismul! Jos comunismul! Goma cerea un lucru simplu. nu vă lăsați păcăliți. lumea asta comunistă este otrăvită. este impotentă. deraiază.

A scris despre răul comunist la Europa Liberă, una dintre puținele oaze de libertate, radioul unde se auzeau strigătele de libertate ale românilor. ceaușescu l-a dat afară din țară. i-a luat cetățenia. așa ceva incredibil, nu? Goma a făcut pușcărie pentru ideile lui. a fost turnat, ocolit de prieteni. A fost obligat să părăsească România. Apatrid, ce putea să facă?

Deci, auzi, tu, cât de rău s-a pus cu dictatorul ceaușescu? Auzi? A plecat la Paris, iar după Revoluție a dat de pământ cu mulți zei autohtoni.

dar încet încet s-a alienat, cu greu mai înțelegea ceva din lumea noastră brambura. românia postdecembristă a dat un șut în fund memoriei lui. Modelul Goma n-a existat după Revoluție. ceaușescu a "triumfat" în acest fel ciudat. acum vestea urâtă e că a fost doborât, omorât de virusul acesta al globalizării. Într-adevăr ciudată coincidență. să lupți cu temnița comunistă, să fii dat gata de lumea libertății absolute.


20511 afisariRIP
nash pandelica [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 21:42
+33/37
SCRIITORUL PAUL GOMA .

am semnat pt. candidatura sa la primele alegeri dupa revolutie.
a fost singurul dintre cei care au incercat candidatura care a spus ca va fi ultimul presedinte al romaniei.
programul sau era sa restabileasca monarhia si constitutia din 1923.
de notat ca nici candidatul pnl, nici cel al pnt, nu aveau in programul lor o intrebarea a poporului ref. la revenirea romaniei la ce era inainte de komunizm.

basarabean la origine, dintr'o familie refugiata din ocupatia sovietica, stabilita in romania.

ODIHNEASCA-SE IN PACE !
Sunem mai săraci!
codru [anonim], Miercuri, 25 martie 2020, 20:15
+32/34
Un barbat, care prin cea făcutîn vremea de tristă amintire ne-a dat speranțe, a reprezentat cu cinste neamul!
Dumnezeu sa-ierte!
inca 28 de comentarii comenteaza