Marea Britanie vizează sub 20.000 de decese cauzate de Covid-19 (consilier științific) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Marea Britanie vizează sub 20.000 de decese cauzate de Covid-19 (consilier științific)

de V.M. Marţi, 17 martie 2020, 18:20
- a A+
Imagine
Marea Britanie speră ca măsurile luate pentru combaterea coronavirusului vor duce la un număr sub 20.000 de decese în urma epidemiei, a declarat marți Patrick Vallance, șeful echipei de consilieri științifici ai guvernului britanic, potrivit Reuters.


Luni, guvernul de la Londra a intensificat măsurile de contracarare a virusului, stopând activitățile sociale și cerând persoanelor vulnerabile să se izoleze timp de 12 săptămâni.

Patrick Vallance a afirmat că impactul măsurilor asupra numărului de infectări ar trebui să se vadă în două-trei săptămâni.

Pe baza proiecțiilor folosite de guvernul britanic - mai spune consilierul ştiinţific şef al executivului - este o "estimare rezonabilă" aceea că Marea Britanie are de fapt în jur de 55.000 de cazuri de coronavirus la acest moment, față de numărul de 1.543 confirmat până acum din testari.

Patrick Vallance a declarat de asemenea, în fața unei comisii parlamentare, atunci când a fost întrebat despre decese, că: "Dacă putem aduce acest număr la 20.000 sau mai jos, e un bun rezultat în ce privește unde sperăm să ajungem cu această epidemie. E în continuare oribil, e în continuare un număr enorm de decese și este o presiune enormă asupra sistemului de sănătate".


12438 de afisariModelul "ruletei olandeze"-contaminarea turmei
animatron [utilizator], Marţi, 17 martie 2020, 19:21
+5/5
Presa britanica arata ca premierului britanic i-a fost prezentat un raport stiintific confidential care l-a facut sa accepte luarea unor masuri minime, de "distantare sociala".

Raportul preciza ca daca nu se face nimic, UK va inregistra anul asta cel putin 250.000 morti de coronavirus, un dezastru ca ain vremuri de razboi.

Seful echipei de experti spera ca masurile anuntate, daca sunt respectate sa reduca numarul mortilor la un prag de 20.000, considerat oarecum "acceptabil" de catre opinia publica si suportabil de catre sistemul sanitar britanic.

UK se afla pe unul dintre ultimele locuri din Europa la numarul de paturi in terapie intensiva si reanimare, la 6/suta de mii de locuitori (media UE e la 11 paturi la 100.000 loc), guvernul stie ca daca lasa virusul sa contamineze toata populatia, cum vrea sa faca Olanda, sistemul se poate bloca complet.

Acelasi tip de raport l-a primit presedintele Macron de la expertii sai care l-au avertizat ca vor muri pana la 500.000 de francezi, ceea ce l-a speriat indeajuns pt a tine un discurs la tv si decide masuri drastice de izolare a populatiei (dupa ce initial se aratase ironic in fata "isteriei" legate de coronavirus).

Franta a decis sa aplice si o masura de tip "Wuhan", folosita in China, aceea a "biletelor de voie" pt a iesi din casa.

Incepand de astazi, marti de la ora 12.00, cetatenii francezi nu mai pot iesi din casa decat in conditii speciale (in numar de 5) si trebuie sa aiba asupra lor o autorizatie care se descarca si imprima de pe un site al guvernului, autorizatie ce trebuie prezentata daca esti gasit pe strada de politie.

Olanda aplica o alta metoda, asemanatoare ca sansa de supravietuire cu jocul numit "ruleta ruseasca".

Premierul olandez a anuntat ca va lasa virusul sa contamineze populatia in speranta ca lumea va obtine "imunitate colectiva".

Rata minima a deceselor e 1%, medie 3%, Italia are 7%.
Pt batrani e 15%, e ca si cum i-ai alinia la perete si a-i trage in ei la intamplare ca la ruleta ruseasca.
niste tampiti
Captain Obvious [utilizator], Marţi, 17 martie 2020, 18:29
+3/7
pai chinezi au reusit cu 3000 de victime luati pe nepregatite o tara de 1mld+ si voi vizati sa nu omorati decat 20000
rusine
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings