VIDEO Zăpadă dusă cu elicoptere într-o stațiune din Pirinei unde pârtia devenise impracticabilă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

VIDEO Zăpadă dusă cu elicoptere într-o stațiune din Pirinei unde pârtia devenise impracticabilă

de Redactia Luni, 17 februarie 2020, 17:21
- a A+
Imagine
Administratorii unei staţiuni franceze din Pirinei au folosit elicoptere pentru a transporta zăpadă pe pârtia care devenise impracticabilă din cauza temperaturilor ridicate. Măsura a generat proteste ale ecologiştilor.
În Pirinei, temperaturile au trecut de 10 grade Celsius, iar pârtiile au rămas fără zăpadă, existând riscul să fie închise. Pentru a menţine staţiunea Luchon-Superbagnères deschisă, consiliul local a recurs la această măsură, contra unei sume de peste 5.000 de euro. Autoritățile locale vor să profite astfel de vacanţele şcolare din februarie şi martie, când pârtiile se umplu.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, 50 de tone de zăpadă au fost aduse de pe înălţimile munţilor pe pârtiile dedicate copiilor şi începătorilor.
Grupurile care militează pentru protejarea mediului au criticat decizia consiliului local.

"În loc să ne adaptăm la încălzirea globală, ajungem la o problemă dublă: ceva care costă multă energie, care contribuie mult la încălzirea globală şi care este dedicat numai unei elite care îşi permite acest lucru. S-a întors lumea cu susul în jos", a declarat Bastien Ho, de la Europe Écologie Les Verts (EELV). (Sursa: Mediafax)3242 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings