Președintele Ucrainei îndemnat de Vladimir Putin să respecte planul de pace - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021

Președintele Ucrainei îndemnat de Vladimir Putin să respecte planul de pace

de Andrei Stan Sâmbătă, 15 februarie 2020, 3:39
- a A+
Imagine
​Acordurile destinate să pună capăt violenței în estul Ucrainei sunt pe cale de fi încălcate, relatează Aljazeera .


Președintele rus Vladimir Puțin a cerut vineri liderului ucrainean Volodymyr Zelenskyy să achieseze la acordurile de pace pentru a elimina conflictul de cinci ani dintre forțele de la Kiev și separatiștii susținuți de Moscova, a declarat Kremlinul într-o declarație dură, vineri.

Putin și Zelenskyy au discutat despre soluționarea conflictului, a spus Kremlinul, adăugând că Putin a subliniat importanța "implementării complete și necondiționate" a acordurilor de pace realizate de Occident.

Franța și Germania au ajutat la intermedierea așa-numitelor acorduri de la Minsk, dar rezultatele acestora sunt slab observabile, iar procesul de pace a stopat, în esență. Acordul din 2015 solicită retragerea armelor grele, refacerea controlului de la Kiev la granițele sale, o autonomie mai largă pentru regiunile deținute de separatiști din Donetsk și Lugansk și organizarea alegerilor locale.

Dar, Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenskyy, a pus la îndoială această posibilitate de a organiza alegeri în estul Ucrainei, în prezența grupurilor "armate ilegale" și fără ca autoritățile de la Kievul să controleze frontierele din est.


2095 de afisariKremlinul vrea Pace finantand razboiul
un domn [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 9:58
+1/1
Un Nou Roman care nu este beletristic cu titlul Razboi si Pace 2020
Tare :-)
Soljenitin [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 10:14
+1/1
Golanul cere victimei sa se potoleasca :)))
comenteaza