Pentagonul vrea să transfere fonduri pentru planul zidului lui Donald Trump la frontiera SUA-Mexic - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021

Pentagonul vrea să transfere fonduri pentru planul zidului lui Donald Trump la frontiera SUA-Mexic

de A.S. Sâmbătă, 15 februarie 2020, 1:25
- a A+
Imagine
Departamentul american al Apărării a transmis Congresului solicitarea de a transfera peste 3,8 miliarde de dolari din bugetul militar proiectului de construire a zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, una dintre promisiunile electorale ale preşedintelui Donald Trump, informează Mediafax, citănd Reuters.


Membri ai Congresului au declarat că au primit joi solicitarea formală a Pentagonului de a redirecţiona peste 3,8 miliarde de dolari din fondurile destinate Gărzii Naţionale şi programelor de achiziţionare a armamentului, o situaţie care ar putea genera noi dispute cu opoziţia democrată.

Potrivit unor consilieri parlamentari democraţi, fonduri de 1,5 miliarde de dolari ar urma să fie redirecţionate de la Garda Naţională, iar restul de la programe de achiziţionare de echipamente militare, inclusiv de la planurile avioanelor F-35, Lockheed C-130, P-8 (Boeing) şi Bell Boeing V-22 Osprey, precum şi de la construcţia de nave militare.

"Preşedintele Donald Trump manifestă din nou lipsă de respect faţă de separaţia puterilor în stat şi periclitează securitatea prin transferul de fonduri militare spre zidul lui de frontieră care consumă bani", au reacţionat doi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor, Nita Lowey şi Pete Visclosky.


1486 de afisari,,...zidul lui de frontiera
Rahan5 [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 11:43
+2/2
care consuma bani"
Cata grija pentru gardul......... altora !.
De parca s-ar face gardul din banii perciunatei Nita Lowey Menikov si a slovacului Visclosky.
Daca lui Nita Menikov nu-i convine gardul de frontiera sa plece inapoi in Israel si sa demonteze si sa vanda zidul construit de iudei pe pamantul arabilor palestinieni. Asa o sa aiba mai multi bani Bugetul Armatei Israeliene !.
comenteaza