VIDEO Iohannis: E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creșterea alocațiilor / Îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674duminică 05 apr 2020

VIDEO Iohannis: E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creșterea alocațiilor / Îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru

de Redactia Luni, 20 ianuarie 2020, 10:57
- a A+
Imagine
"Este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor", a declarat luni președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă executivul trebuie să facă rost de bani pentru dublarea alocațiilor.Pe de altă parte, șeful statului a precizat că își dorește ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru.

"Știu că există o discuție, nu știu de unde a venit, că ar fi bine să candideze Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei. Eu nu cred acest lucru. Dl. Ludovic Orban este foarte potrivit pentru funcția de prim-ministru și eu personal îmi doresc să rămână pe poziția de prim-ministru. Nu mi s-ar părea util absolut deloc să se meargă pe un scenariu cu candidatura Orban pentru municipiul București", a spus Iohannis.

Întrebat dacă i-a oferit lui Ludovic Orban garanția că va fi premier după alegerile anticipate sau la termen, șeful statului a răspuns: "Da, îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru".

Președintele Klaus Iohannis a trimis luni Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, între 27 și 31 ianuarie, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declarațiile președintelui: • Am trimis la Parlament scrisoarea privind convocarea sesiunii extraordinare, între 27 și 31 ianuarie, pentru angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.
 • Fapt este că Guvernul dorește să-și angajeze răspunderea. Dacă va trece moțiunea sau nu, vom vedea si Guvernul va analiza situația și va veni cu o alternativă.
 • Excludeți demisia premierului pentru anticipate? Eu nu exclud din start niciun scenariu, dar chestiunea demisiei nu a fost discutată.
 • Despre creșterea pensiilor - Este o chestiune analizată de Guvern, dar e dorința comună să creștem pensiile.
 • Despre creșterea alocațiilor - E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creșterea alocațiilor
 • Dacă demisia e singura variantă pentru anticipate? La momentul când se va discuta această chestiune, se va face un anunț public
 • E o discuție nu știu de unde a venit, că dl Ludovic Orban să candideze la Primărie. Eu îmi doresc să rămână prim ministru
 • Eu îmi doresc un guvern liberal. Variantele sunt ori alegeri anticipate, ori guvern liberal.
 • Sanse pentru anticipate - Așa cum v-am mai spus: 50-50
 • Despre Rareș Bogdan - Eu nu intenționez să mă implic în discuția despre candidații pentru Primării. E o temă care trebuie tranșată în partid și numai în partid.
 • Despre numirile șefilor parchetelor - Aștept cu mare interes rezultatele acelor interviuri.
 • PNL este un partid mare, momentan e partidul preferat de majoritatea românilor, întotdeauna a avut personalități pentru toate funcțiile din stat.
 • Nu au existat discuții despre remaniere și nu simt nevoia pentru asta.
 • Toate demersurile care sunt conforme cu Constituția României sunt legitime.
 • Da, îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru.


6643 de afisari


Marire dar nu cu banii in mana!
Uhm [utilizator], Luni, 20 ianuarie 2020, 13:00
+5/9
Sa se mareasca alocatiile dar prin decontare produse si servicii exclusiv pt copii, si doar daca se tin de scoala si au unele rezultate... sunt sigur ca solutii se pot gasi pt a da banii celor care au nevoie si nu oricum, altfel riscam sa obtinem efectul advers si in cativa ani sa avem o explozie de copii in grupul parazitilor sociali, cu toate consecintele de rigoare: analfabetism, proasta educatie, lipsa afectivitatii autentice, cresterea infractionalitatii juvenile si mai tarzu altele...
Păi nu a promis?
Ochii_pe_voi [utilizator], Luni, 20 ianuarie 2020, 12:14
+4/18
Nu a promis Sică Mandolină că va respecta legile privind creșterile de salar, pensii si alocații? Acumde ce o da cotită? Chiar atât de mincinos e acest „partid” liberal (intărit cu transfugi Ciumei Rocii)?
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings