Ziariști polonezi de dreapta au lansat în Franța un site care prezintă știri nedifuzate în Hexagon din cauza "politically correct": Dacă un musulman asasinează pe cineva, nu se spune că este musulman - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

Ziariști polonezi de dreapta au lansat în Franța un site care prezintă știri nedifuzate în Hexagon din cauza "politically correct": Dacă un musulman asasinează pe cineva, nu se spune că este musulman

de R.M. Joi, 16 ianuarie 2020, 22:01
- a A+
Imagine
Ziariști polonezi de dreapta au creat și finanțat un site de știri, France Libre 24 (FL24.net ), care își propune să ofere francezilor informații care nu sunt publicate în Hexagon din cauza "politically correct", a declarat joi unul dintre fondatorii săi, Tomasz Sommer, citat de AFP.


Existența acestui site, puțin cunoscută până în prezent, a fost prezentată joi în mai multe ziare, printre care Politico și cotidianul polonez independent Rzeczpospolita, pornind de la o anchetă a organizației EU DisinfoLab care studiază dezinformarea împotriva Uniunii Europene.

"O societate poloneză a creat acest portal în urmă cu șase luni pentru a prezenta francezilor informații a căror difuzare este limitată în Franța de regulile politically correct", a afirmat Sommer, care este editorul și redactorul șef al săptămânalului polonez de dreapta Najwyzszy Czas.

"Dacă un musulman asasinează pe cineva, nu se spune că este un musulman, dacă există un atac împotriva mediului evreiesc, acest lucru capătă dimensiuni enorme și vorbește Macron, dar dacă mediul creștin este ținta, se vorbește mult mai puțin", a argumentat ziaristul polonez politica sa editorială.

Politico a reproșat FL24 că prezintă articole ca provenind de la principalele mass media franceze precum AFP, Le Monde sau Le Point, pentru a le face credibile, dar le schimbă conținutul pentru a le da o orientare politică diferită.

Sommer a confirmat această practică, dar a respins acuzațiile de manipulare. "Luăm faptele de la o mare madia, pentru a fi siguri că sunt corecte, dar ulterior le adăugăm opiniile noastre, viziunea noastră a lucrurilor. Nu copiem articolele în întregime, doar mici fragmente a căror citate este permisă fără a plăti pentru acest lucru".

Portalul a avut 150.000 de accesări în decembrie, ceea ce este dezamăgitor, a spus ziaristul polonez, deoarece, pentru ca o publicație să fie rentabilă, grație plăților Google, ar fi nevoie de 10 milioane de vizite, respectiv peste 300.000 pe zi.

"Fie urcăm, fie eșuăm", a adăugat el, precizând că studiază posibilitatea de a lansa un portal similar în Statele Unite, unde "piața este mult mai vastă și limba folosită mult mai accesibilă".

"Libertatea de expresie este mai mare, dar daunele pe care riscăm să le plătim sunt de asemenea mai mari", a adăugat el.


9931 de afisari


OK
imi_pasa_de_romania [utilizator], Joi, 16 ianuarie 2020, 23:51
+14/28
Deci vad discutii daca este ceva de dreapta, stanga, centru, tavan, subsol, demisol, mansarda, periferie, dar nimeni nu isi pune problema ca PC este un cancer si nu e cu nimicmai diferit de o cenzura "diplomatica" (care e cel mai rau fel de cenzura posibil).

Chair conteaza ca e polonia, Franta, Africa sau Absurdistan in spatele site-ului? Conteaza daca sunt musulmani, crestini sau atei? Conteaza daca e de dreapta sau stanga?

Problema este CENZURA fratilor!!

Poate icnetati sa fiti postaci care distrag atentia de la probleme si va concentrati pe ce doare.
adevărul e adevăr.
let_s_twist_again [utilizator], Vineri, 17 ianuarie 2020, 8:40
+10/28
corectitudinea politică este de stânga, deci o contracarare a exagerărilor acesteia este firesc să vină dinspre dreapta.
inca 19 comentarii comenteaza
Cookie Settings