DOCUMENT Scrisoarea PSD în care reclamă Guvernul PNL la instituțiile UE: "Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

DOCUMENT Scrisoarea PSD în care reclamă Guvernul PNL la instituțiile UE: "Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit"

de L.P. Marţi, 14 ianuarie 2020, 15:58
- a A+
Imagine
PSD susține în scrisoarea pe care vrea să o trimită ambasadelor, Comisiei Europene, Parlamentului European și Comisiei de la Veneția că intenția Guvernului PNL de a-și asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale cu doar câteva luni înainte de alegeri pune în pericol statul de drept și este "un abuz de putere nemaiîntâlnit în România".

"Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit în România. În acest sens, fac apel la autoritatea și experiența dumneavoastră personală, precum și la competențele instituției pe care o coordonați, astfel încât să întreprindeți toate măsurile necesare pentru a evita producerea unei încălcări flagrante a regulilor democratice acceptate de toți actorii politici din România în ultimii 30 de ani", se arată în scrisoarea semnată de liderul PSD, Marcel Ciolacu.


Social-democrații amintesc că liberalii care doresc revenirea la alegerea primarilor în două tururi au fost cei care au votat în 2011 pentru actualul sistem electoral, în care edilii sunt aleși în urma unui singur tur de scrutin.

"Partidele care guvernează în România abuzează astfel de mandatul limitat dat de Parlament și întreprind demersuri care riscă să afecteze încrederea în democrația românească și statul de drept", se mai arată în scrisoare.

DOCUMENTUL COMPLET AICI


3355 de afisari


!
HChifteluta [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 16:06
+27/29
"Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit"

M-a bufnit rasul. Ce tupeu au astia sa pomeneasca statul de drept!
bre, nici logica n-aveti
moka [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 16:02
+26/28
abuz de putere este atunci cand ai puterea.
voi aveti puterea in parlament. Puteti sa respingeti ordonanta fara probleme.
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings