VIDEO PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European că Guvernul PNL vrea acum alegeri în două tururi pentru primari / Ciolacu: Este un abuz - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3112sâmbătă 06 iun 2020

VIDEO PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European că Guvernul PNL vrea acum alegeri în două tururi pentru primari / Ciolacu: Este un abuz

de C.D. Marţi, 14 ianuarie 2020, 15:34
- a A+
Imagine
​PSD va trimite o scrisoare ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European în care va reclama Guvernul PNL că vrea alegeri în două tururi pentru primari în această vară, a anunțat șeful interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu. El a precizat că revenirea la alegerile în două tururi ar trebui să aibă loc în 2024.


Ciolacu a calificat intenția guvernului de a-și asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale drept "un abuz", susținând că se încalcă decizia Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

"Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României asa ceva. (...) PSD este de acord cu alegeri în două tururi în următorul ciclu electoral, în 2024. (...) Ei (liberalii -n.r.) au modificat legea. Azi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea în timpul jocului. Vicepremierul Raluca Turcan e autoarea morală a modificării legilor electorale din două tururi într-un singur tur. Ce susținem foarte clar: nu ai dreptul să modifici legi electorale cu dou-trei luni înainte", a spus Ciolacu.

El a reiterat ideea că PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.
5703 afisari


cat de PENIBILI
liviu_ [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 15:39
+45/49
sunt pesedeiii
d c e un abuz ma?! ca e mai avantajos pt voi sa fie alegeri intr-un singur tur?!

si apropos de nedemocratic si ilegal... cate legi ati modificat voi asa?! hotul striga hotii!
//Mândri că sunt români//!
asavreau [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 16:41
+22/22
PSD reclamă România la ambasade,la UE,la Parlamentul European?Acum nu mai este o trădare,cum ziceau la faza cu modificarea legilor justiției?PSD la Moscova ar trebui să se plângă.
inca 21 de comentarii comenteaza
Cookie Settings