Primarul Dorin Florea, chemat la audieri la CNCD săptămâna viitoare. Asztalos Csaba: Atitudinea lui mă duce cu gândul înapoi în istorie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Primarul Dorin Florea, chemat la audieri la CNCD săptămâna viitoare. Asztalos Csaba: Atitudinea lui mă duce cu gândul înapoi în istorie

de Redactia Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:04
- a A+
Imagine
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, care a propus "introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii" a fost chemat săptămâna viitoare la audieri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). "Atitudinea primarului mă duce cu gândul înapoi în istorie şi e trist", a declarat șeful CNCD, Asztalos Csaba.


Invitaţia de a veni la audieri a fost transmisă la sediul primăriei marţi dimineaţă, a spus, la Digi 24, preşedintele CNCD.

"Vorbim de posibile fapte de discriminare, de posibil discurs de ură, încă nu am luat o decizie, pentru că nu am făcut audieri. Vom analiza aceste declaraţii, postarea pe Facebook are un conţinut, prima reacţie un cu totul alt conţinut", a declarat Asztalos Csaba.

El a transmis un mesaj în contextul alegerilor locale din acest an, în sensul de a fi prevenite astfel de declaraţii şi a îndemnat la respect.

"Avem în legislaţie protecţia copilului şi sunt şi exemple de bune practici, dar trebuie să discutăm respectabil despre aceste subiecte de interes public. Atitudinea primarului (Dorin Florea - n.r.) mă duce cu gândul înapoi în istorie şi e trist. Nu aşa aplicăm politici publice, ştiu că suntem în an de campanie, şi el candidează, e problema lui. Dar să prevenim generarea unor astfel de speţe şi să ne respectăm reciproc. Transmit un mesaj către actorii publici politici să trateze acest an electoral cu mai multă responsabilitate!", a declarat preşedintele CNCD.

Asztalos Csaba declara luni seară pentru HotNews.ro că CNCD s-a autosesizat după declarațiile primarului din Târgu Mureș pentru discurs de ură pe criterii de clasă socială și etnie.

Dorin Florea a propus, într-o postare pe Facebook, "introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii". Viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, a unei situații financiare acceptabile. De asemenea, spune Florea, viitorii părinți trebuie să aibă un nivel de educație minim stabilit prin lege și, totodată, ar trebui stabilită o vârstă minimă la care un adult să devină părinte.

Dacă cuplurile fac totuși copii și nu îndeplinesc condițiile de mai sus, atunci statul ar trebui să îi preia pe cei mici.

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea susține că propunerea sa nu este "radicală deloc", fiind una despre care a mai vorbit și în trecut. El a precizat că "statul încurajează nemunca" și că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame "pentru banii de alocație". Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea roma, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, "o să intre frica în ei" și n-or să facă copii doar pentru bani. "Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (...) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel", a spus el, precizând că "dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției".2157 de afisari


he-he
Mircea1978 [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:17
+14/24
Interesant ca acelasi lucru au facut si elvetienii cu copiii pusi de parintii romi sa cerseasca in zona germana a Elvetiei.
Le-au luat copiii si i-au dus la scoala samd.
Si nimeni nu s-a scandalizat, nici CNCD-ul, nici presa, nimeni.

Acum toti sint inflamati pe faptul ca primarele a zis "Dacă cuplurile fac totuși copii și nu îndeplinesc condițiile de mai sus, atunci statul ar trebui să îi preia pe cei mici."
un adevar spus urat si aiurea
dd1 [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 13:23
+6/10
Primarul a spus un adevar, dar in mod urat si neinspirat.
Certitudine:
- copii se nasc in familii defavorizate cu resurse foarte limitate
- copiii aia nu au nici o vina ca s-au nascut acolo, copii aia au un drept fundamental la o sansa corecta.
- totodata nu poti sa iei dreptul cuiva de a avea copii, dar nici nu poti lasa copiii asa sa devina needucati si fara nici o sansa.

Solutia ar fii sa:
- copiii trebuie sa fie ai familiei si ai sociatatii deopotriva - nu doar ai familiei - societatea trebuie sa se asigure ca acei copii premiesc o sansa reala.
- Scoala trebuie sa devina obligatorie - daca parintii nu lasa copiii la scoala, atunci ar trebui sa faca puscarie, si copilul ar trebui sa fie luat din acea familie.
- Scoala ar trebui sa asigure copiiilor tot ce le trebuie (daca familia nu stie/nu poate):
- Mancare
- Imbracaminte
- Carti
- studiu dupa orele de scoala ca sa-si faca temele si tot ce trebuie
E prea mult: Eu zic ca nu, pentru ca societatea apoi o sa aiba un beneficiu imens, acei indivizi - viabili de data asta - o sa produca valoare adaugata societatii, si nu o sa fie o povara.
Poate fii privita ca o investitie de asemenea.
inca 17 comentarii comenteaza
Cookie Settings