Bogdan Olteanu - 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999miercuri 22 sep 2021

Bogdan Olteanu - 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei

de V.M. Marţi, 24 decembrie 2019, 9:19
- a A+
Imagine
Tribunalul București l-a condamnat marți pe fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, anunță Mediafax. Decizia nu este definitivă.


"Condamnă pe inculpatul Olteanu Bogdan la pedeapsa principală de 7 ani închisoare și aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani", se arată în minuta Tribunalului București.

Judecătorii au mai decis confiscarea sumei de un milion de euro de la fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României, reprezentând suma traficată. Instanța a menținut și sechestrul asigurator asupra a 50.000 de euro și respectiv 100.000 de euro.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016 , fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)", explica DNA la trimiterea în judecată.

În ceea ce îl priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri, în prezent încarcerat, a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.


Citește și:

Vintu: Olteanu mi-a cerut un million pentru el si un milion pentru Tariceanu cand i-am propus sa finantez campania electorala a sa si a PNL. Daca nu as fi dat aceste sume, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator al Deltei Dunarii





24324 de afisari



Comentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 24 decembrie 2019, 9:28
+35/37
si tocmai...
mariusssss [utilizator], Marţi, 24 decembrie 2019, 9:46
+30/32
...ma intrebam ce cadou de Craciun vom primi anul acesta. Multumim, Santa Klaus!
inca 25 de comentarii comenteaza