Rusia interzice vânzarea de smartphones fără aplicații rusești preinstalate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517miercuri 03 iun 2020

Rusia interzice vânzarea de smartphones fără aplicații rusești preinstalate

de R.M. Luni, 2 decembrie 2019, 21:43
- a A+
Imagine
Președintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care interzice vânzarea în Rusia de smartphones sau computere dacă acestea nu sunt echipate cu softuri sau aplicații ruse preinstalate, scrie AFP.


Această lege, care va intra în vigoare în 1 iulie 2020, este prezentată de autorități drept o modalitate de a promova companiile tehnologice rusești în fața concurenței străine.

Potrivit textului acestei legi, "consumatorul trebuie să aibă posibilitatea de a folosi anumite tipuri de produse tehnologice cu programe preinstalate rusești".

Textul precizează că guvernul va stabili o listă cu aparatele vizate de lege, care va include telefoanele, computerele și Smart TV. Guvernul va stabili apoi o listă cu aplicațiile care vor trebui preinstalate de producători.

În Rusia, această controversată lege a fost supranumit "legea anti-Apple", celebrul producător american care refuză să preinstaleze alte aplicații decât cele proprii.

Promulgarea legii intervine la câteva săptămâni după cea a unei alte controversate legi, menită să creeze în Rusia un "internet suveran", izolat de marile servere mondiale.

Autoritățile rusești nu au încetat în ultimii ani să încerce să înăsprească controlul asupra internetului, blocând conținuturi și site-uri legate de opoziție, dar și servicii care refuză să coopereze cu ele, în condițiile în care Internetul era unul dintre ultimele spații de libertate pentru opoziție și vocile critice ale puterii.

O altă lege promulgată luni de Vladimir Putin înăsprește amenzile pentru companiile care nu respectă o lege din 2015 care le obligă să stocheze datele personale ale utilizatorilor ruși pe servere din Rusia, Amenzile se vor putea ridica de acum la șase milioane de ruble (84.400 euro).


3569 de afisari


Daca Windows-ul ar fi rusesc ar fi interzis in SUA
simplex1 [utilizator], Marţi, 3 decembrie 2019, 7:51
+1/3
Atata vreme cat aproape toate softurile care rulează pe calculatoare PC și telefoane sunt americane iar Statele Unite interzic echipamentele chinezesti Huawei, Moscova are tot dreptul sa impună ca programele ce merg pe aparatele electronice din Rusia sa fie rusești.

Windows, Android, Apple au preinstalate module de spionaj în nucleul de bază al softului. Asta este un fapt cunoscut. De ce Rusia ar permite spioni pe fiecare telefon mobil si calculator din federatie.
interesant
Jebediah_Sanchez [utilizator], Marţi, 3 decembrie 2019, 5:21
0/0
E interesant cum internetul initial a adus libertate, pentru ca a permis indivizilor sa comunice liber. Mai nou e folosit ca mijloc de monitorizare si control.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings