Primul discurs public al Christinei Lagarde: BCE va revizui strategic politica monetară în "viitorul apropiat" și va monitoriza continuu "efectele secundare" ale politicilor sale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2893vineri 10 iul 2020

Primul discurs public al Christinei Lagarde: BCE va revizui strategic politica monetară în "viitorul apropiat" și va monitoriza continuu "efectele secundare" ale politicilor sale

de DP Vineri, 22 noiembrie 2019, 11:48
- a A+
Imagine
​Noul președinte al BCE Christine Lagarde, care tocmai a susținut primul ei discurs oficial în cadrul unui eveniment de la Frankfurt, a lansat câteva mesaje-cheie: BCE va începe o revizuire strategică a politicii monetare în "viitorul apropiat", va monitoriza continuu "efectele secundare" ale politicilor sale și a reiterat apelul ca politicile fiscale să sprijine mai mult investițiile, scriu analiștii ING, într-o reacție la cald la discursul noului șef al Băncii Centrale Europene.


Interesant este că Lagarde a avertizat că "o uniune monetară concentrată prea mult pe împărțirea riscurilor ar putea genera hazard moral și o încetinire a economisirii". Această frază este, poate, o încercare de a elogia un public majoritar germanofon.

La fel de interesant este și faptul că Lagarde părea să își fi schimbat discursul chiar înainte de a urca la microfon, adăugând paragraful de introducere în ultima clipă. De asemenea, contrar lui Mario Draghi, Lagarde a părăsit pe alocuri textul speech-ului, ceea ce fostul președinte al BCE nu făcea niciodată.

Vezi aici discursul Christinei Lagarde, președintele BCE .


510 afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings