Epidemie, la nivel global, de "inactivitate" în rândul tinerilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716vineri 10 iul 2020

Epidemie, la nivel global, de "inactivitate" în rândul tinerilor

de DG Vineri, 22 noiembrie 2019, 11:28
- a A+
Imagine
Patru din cinci copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani nu fac suficiente exerciții fizice, arată un prim studiu, la nivel mondial, realizat de Organizația Mondială a Sănătății, citat de BBC News. Inactivitatea afectează starea generală de sănătate a copiilor, atât la nivelul funcționării organismului, cât și la nivel mental.


Potrivit OMS, nerespectarea recomandărilor de a face cel puțin o oră pe zi de exerciții fizice afectează atât dezvoltarea creierului, cât și a abilităților sociale.

De asemenea, o altă observație este aceea că fenomenul este prezent atât în țările dezvoltate, cu un nivel de trai ridicat, cât și în cele sărace.

Studiul mai arată că băieții sunt mult mai activi decât fetele în aproape toate cele 146 de țări monitorizate, cu excepția a 4 state.

Printre sporturile recomandate sunt alergatul, ciclismul, înotul, fotbalul, gimnastica, iar timpul recomandat este de cel puțin 60 de minute pe zi, practicarea regulată a mișcării ajutând la o bună funcționare a inimii și a plămânilor, formarea musculaturii și dezvoltarea oaselor, o stare psihică mai bună și greutate optimă.

Adolescenții activi au șanse să devină adulți activi, ceea ce reduce riscurile unor boli cardiace sau chiar a diabetului de tip 2 și ajută la dezvoltarea creierului, oamenii care fac mișcare având funcții cognitive mai bune, putând învăța mai ușor și fiind mult mai sociabili.

Unul dintre motivele pentru care s-a ajuns aici ține de accentul pus pe performanța academică în detrimentul altor activități. "Tinerii sunt încurajați să muncească din greu și să studieze pentru examene", spune unul dintre autorii cercetării Leanne Riley.

"Adesea, mare parte din zi, copiii stau la școală și își fac temele, astfel încât nu mai au oportunitatea să fie mai activi".


1654 de afisariCopii văd ce le oferă familia.
asavreau [utilizator], Vineri, 22 noiembrie 2019, 13:37
+3/3
Bine că nu fac ce face familia,pentru-că mulți copii din familii sărace au muncit și au ajuns//mari//.Or fi tinerii needucați în exerciții fizice și muncă,dar așa învață de la părinți.Cei 7 ani de acasă rămân valabili.
mancarea e no.1
Toni_Romania [utilizator], Vineri, 22 noiembrie 2019, 11:55
+2/6
In anii 70, in gasca mea de copii de 12-13 ani de atunci eram cativa care nu faceam niciun sport, nici fotbal nu jucam. Si totusi eram "eutrofici" (eutrofic = cu greutate nomala). Si asta pt. ca mancam numai mancare gatita acasa, si nimeni nu putea inlocui apa de baut cu fanta/pepsi/cola ca azi (aport enorm de zahar, cauza nr. 1 la obezitate)
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings