Un deținut din Nigeria reușește să realizeze un furt de 1 milion de dolari, dintr-o închisoare de maximă securitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1033vineri 14 aug 2020

Un deținut din Nigeria reușește să realizeze un furt de 1 milion de dolari, dintr-o închisoare de maximă securitate

de A.Z. Miercuri, 20 noiembrie 2019, 7:58
- a A+
Imagine
Un escroc condamnat pentru fraudă online este în prezent anchetat în Nigeria, fiind acuzat că ar fi pus la cale o mega escrocherie, în valoare de cel puțin 1 milion de dolari, în timp ce se afla într-o închisoare de maximă securitate, scrie BBC .


Autoritățile anticorupție au transmis că Hope Olgusen Aroke a utilizat o rețea de complici pentru a realiza frauda. El a fost arestat în 2012 și servește o pedeapsă de 24 de ani de închisoare, în centrul de maximă securitate Kirikiri Maximum Security Prison. O anchetă preliminară a stabilit că acesta avea încă acces la internet.

Comisia pentru infracțiuni economice și financiare (EFFC) a transmis că a primit informații legate de frauda lui Aroke și s-a confruntat cu un "puzzle" privind felul în care a fost capabil să-și continue activitatea ilicită din spatele gratiilor. După arestul său din 2012, EFCC susține că Aroke, care era atunci student, a devenit liderul unei rețele complexe care avea ca scop relizarea unor scheme de fraudă online pe două continente.

Săptămâna aceasta, EFCC anunțat că investigația preliminară a scos la iveală faptul că, "în ciuda regulior standard", Aroke avea acces la internet pe telefon. De asemenea, el a fost internat la Nigeria Police Hospital, în Logos, pentru o afecțiune confidențială, a primit permisiunea de a părăsi instituția pentru a sta în hoteluri, a se întâlni cu soția și copiii și pentru a participa la evenimente sociale.

Folosind pseudonimul Akinwunmi Sorinmade, el a deschis două conturi bancare și a cumpărat o mașină de lux și o casă, în timp ce se afla în închisoare, potrivit EFCC.


3795 de afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Miercuri, 20 noiembrie 2019, 8:10
+8/8
!
Joseph18 [utilizator], Miercuri, 20 noiembrie 2019, 9:12
+2/2
Nigerianul in cauza a facut dovada ca este mai DOTAT decat altii in situatia respectiva.

Eu chiar as propune sa fie ACHITAT imediat si sa i se ofere un post in guvernul tarii sale.

Sau, cine stie, poate sa primeasca o oferta si mai buna la o firma internationala de prestigiu...
comenteaza
Cookie Settings