Netanyahu aprobă legea anexării Văii Iordanului după schimbarea politicii SUA - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2893vineri 10 iul 2020

Netanyahu aprobă legea anexării Văii Iordanului după schimbarea politicii SUA

de G.S. Miercuri, 20 noiembrie 2019, 7:35
- a A+
Imagine
​Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a dat aprobarea pentru proiectul de lege care ar însemna aplicarea suveranităţii israeliene asupra Văii Iordanului, după ce Departamentul de Stat american şi-a inversat poziţia conform căreia aşezările israeliene din Cisiordania erau considerate ilegale, scrie Jerusalem Post, preluat de Rador.


Sharren Haskel, parlamentar Likud, a propus proiectul cu câteva săptămâni în urmă, dar s-a decis să-l urgenteze în lumina modificării politicii SUA. Haskel a spus că "proiectul are întregul sprijin al premierului".

În zilele premergătoare alegerilor din 17 septembrie, Netanyahu a anunţat că, dacă va fi ales, va anexa Valea Iordanului, iar cabinetul său a votat legalizarea avanpostului Mevo'ot Yericho din Valea Iordanului care devine o nouă aşezare.

Haskel a depus o solicitare de exceptare a proiectului ei de anexare a Văii Iordanului de la perioada obligatorie de aşteptare de şase săptămâni pentru adoptarea oricărei noi legi, pentru a putea organiza un vot în plenul Parlamentului săptămâna viitoare.

Solicitarea va fi supusă votului în Comisia de mediere din Knesset, versiune temporară a Comisiei de interne a legislativului până la formarea unei coaliţii şi a unei opoziţii. Parlamentarul albastru şi alb Avi Nissenkorn conduce actualmente Comisia de mediere, iar liderul partidului său, Benny Gantz, are mandat de a forma un guvern.

Haskel a făcut apel la formaţiunile Albastru-alb, Israel Beitenu şi Laburişti-Gesher să se alăture eforturilor Likud de anexare a Văii Iordanului, "în lumina şansei unice pe care o avem în faţa noastră", oferită de administraţia preşedintelui SUA, Donald Trump.

Anexarea Văii Iordanului apare în platforma electorală a formaţiunii Albastru-Alb. "Fac apel la ei să îşi asume promisiunile şi cuvintele şi să voteze împreună cu Likud aplicarea suveranităţii", a spus Haskel. "Nu există niciun motiv pentru ca această lege importantă să nu fie aprobată în plen cu o majoritate de 80 de parlamentari".


957 de afisaribun asa
Toreador [utilizator], Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:34
+2/2
.... Sa vezi acum dezbateri si sanctiuni din partea UE ... hahahahahahhahaah ... niste latrai ... Cand anexeaza unii e OK cand anexeaza altii nu mai e OK ... ce ti-e si cu politica asta externa ... imi reiterez parerea de rau ca nu pot trai inca 100 de ani sa ajung sa vad Israelul la fel de mare ca Rusia ... la teritoriu ma refer ... in rest ce pot sa zic ??? Succes ...
comenteaza
Cookie Settings