Kelemen: Decizia de a nu merge la dezbateri este una extrem de greșită. Nu poți refuza dialogul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Kelemen: Decizia de a nu merge la dezbateri este una extrem de greșită. Nu poți refuza dialogul

de Redactia Miercuri, 13 noiembrie 2019, 16:18
- a A+
Imagine
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia președintelui Iohannis de a nu merge la dezbateri în turul al doilea al prezidențialelor este una extrem de greșită. "Până la urmă, e o dovadă de respect, e vorba de a da răspunsuri jurnaliștilor și mai ales cetățenilor", spune liderul UDMR.


Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă la Cluj cum comentează lipsa unei dezbateri televizate dintre candidații din turul al doilea la alegerilor prezidențiale, Kelemen Hunor a spus că dezbaterile sunt o formă de respect.

"E o decizie dramatică să nu mergi la dezbateri, este o decizie extrem de greșită. Nu poți refuza dialogul, nu poți refuzi participarea la dezbatere, până la urmă e o dovadă de respect, e vorba de a da răspunsuri jurnaliștilor și, mai ales cetățenilor, să arăți unde ești și unde vrei să ajungi dacă primești voturile lor. De aceea cred că este o decizie greșită, dar mai avem zece zile până la turul 2, cine știe?", a declarat Kelemen.

Președintele Klaus Iohannis a respins marți ideea unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, candidata unui "partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile". "Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori", a scris președintele, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, este vorba de "candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani".

Prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă susține că președintelui Klaus Iohannis îi este teamă de o confruntare directă, spunând că ea are "răbdare" și "încă îl așteaptă". De asemenea, Dăncilă a distribuit pe Facebook postarea în care Iohannis a transmis că refuză dezbaterea cu "candidata unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile".998 de afisariDIALOG
IOSCA [utilizator], Miercuri, 13 noiembrie 2019, 16:44
+5/7
Kelemene ! Nu dialogul este refuzat ci nota agresiva in abordarea comunistilor." Ce ai facut in ultimii 5 ani , ai 16 dosare, eu am grija de romani si tu nu esti roman..." etc. Modul de a incaleca discutiile, de a arunca reprosuri si insinuari , de a apela la sentimentul nationalist astea sunt de fapt refuzate. Hunor draga.
Care dialog!
CezarN [utilizator], Miercuri, 13 noiembrie 2019, 16:47
+4/6
Domnu' Hunor, in context,
dialog = schimb de idei intre doua persoane

in sensul acestei definitii, dumneavoastra puteti avea un "dialog" cu Viorica Dancila? Sau, sa o pun altfel, presupunand ca ati fi ajuns in finala de la presedintie dvs si CV Tudor, ati fi acceptat un "dialog"?
Haideti sa nu fim ipocriti! Cu totii recunoastem necesitatea si utilitatea DIALOGului in general, insa in acest caz chiar ca nu este nevoie sa insistam. Presedintele nu dialogul respinge, ci pe stimata doamna Dancila, o papusa care, tocmai din lipsa ideilor, va recita niste texte imunde scrise de te miri cine.
inca 7 comentarii comenteaza