Proteste ale studenților francezi după ce un băiat de 22 de ani a încercat să se sinucidă, sub povara nesiguranței financiare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2893vineri 10 iul 2020

Proteste ale studenților francezi după ce un băiat de 22 de ani a încercat să se sinucidă, sub povara nesiguranței financiare

de A.Z. Miercuri, 13 noiembrie 2019, 7:21
- a A+
Imagine
Studenții din Franța au ieșit în stradă, în mai multe orașe, pentru a-și exprima solidaritatea față de un student care a încercat să se sinucidă vineri, scrie BBC .


Băiatul de 22 de ani și-a dat foc, după ce a susținut că se confruntă cu dificultăți financiare grave. El a dat vina pe politicieni și pe Uniunea Europeană pentru situația în care se află. Studenții zic că gestul său disperat reprezintă de fapt nesiguranța cu care se luptă tinerii din Franța în prezent. Băiatul a suferit arsuri pe 90% din corp și se află acum în stare gravă la spital.

De când a avut loc incidentul, în Lyon, hasthagul #laprécaritétue (nesiguranța ucide) a circulat pe platformele de social media. Sute de studenți s-au adunat în Lyon, Paris și Lille.

Vineri, asociațiile de studenți SUD-Éducation și Solidaires au vorbit despre nesiguranța vieții de student. Potrivit lor, tentativa de suicid a băiatului nu poate fi pusă doar pe seama disperării.

Studentul de 22 de ani și-a dat foc în fața unui restaurant al universității, din Lyon. El a spus că Emmanuel Macron, doi dintre predeceorii săi, liderul dreptei extreme, Marine Le Pen și UE vor fi vinovați pentru moartea sa. Băiatul, care studia la Lyon 2, a scris pe Facebook că nu mai are puterea de a trăi cu 450 de euro pe lună.

"Să luptăm împotriva ascensiunii fascismului, care doar nu face decât să ne divizeze... și a liberalismului care formează inegalități", a mai scris el.

Iubita băiatului a alertat autoritățile, după ce a aflat de la acesta ce plănuia să facă.


3908 afisariCu totii dorim
Futurist Irefutabil [utilizator], Miercuri, 13 noiembrie 2019, 7:54
+10/14
Sa avem siguranta financiara fara sa muncim nici un pic.

Iar cei care muncesc pe bune si care adora ceea ce fac, aproape ca ar face-o pe gratis intrucat satisfactia nu sunt banii in sine, ei vin automat. Satisfactia este rezultatul muncii si se numeste pasiune.

Cand insa munca ioc si satisfactie si mai ioc, dai vina pe TOTI din jur, de la UE la capra vecinului si apoi iti dai foc. Dar, culmea, nici acolo nu reusesti si mori dupa 3 luni de agonie si dureri cumplite timp in care spitalizarea ta costa mai mult decat ai produs in viata, ever.

Concluzia poate fi sumarizata intr-un singur cuvant: EPIC.

PS: Si daca intr-o firma mare stergi praful de pe coolerele de la calculatoare si tot iei mai mult de 450 de Euro pe luna. Iar pentru asta nu iti trebuie cine stie ce cunostinte. Daca insa vrei sa te bazezi pe cunostinte, inveti un pic din ceea ce se cere pe piata si vei avea 1000 de Euro pe luna cu munca relativ putina dar depusa eficient. Nu iti va place dar nu mori de foame. Internetul azi iti ofera oportunitati colosale si, culmea, poti fi platit tot online. Omul avea probleme psihice. Nu e vina lui si nu il acuz de nimic. Dar nu e vina nici a celor din jur. El insa visa socialism in care banii celorlalti sunt si ai lui, iar ai lui numai ai lui. Aia 450.
oricum am lua-o,
berenger [utilizator], Miercuri, 13 noiembrie 2019, 10:37
+9/9
e o tragedie, însă câteva date nepreluate de presa românească:

„Âgé de 22 ans, il était originaire de Saint-Étienne. Il étudiait en L2, et s'était vu refuser sa bourse CROUS de 450 euros par mois car il avait redoublé une deuxième fois.”

altfel spus, rămăsese fără bursă pentru că rămăsese repetent. și rămăsese repetent pentru că nu se ocupa de studii, ci „Il militait depuis deux ou trois ans au niveau local et national”, fiind un „syndicaliste impliqué”.

îmi face impresia din ce în ce mai puternic că generațiile care vin din urmă sunt total incapabile să-și conducă propria viață, așteptând doar să capete de la alții...
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings