Purtătoarea de cuvânt a AEP, despre buletinele de vot expediate deja pentru turul II: Așa prevede legea / Nu exista timp fizic altfel - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Purtătoarea de cuvânt a AEP, despre buletinele de vot expediate deja pentru turul II: Așa prevede legea / Nu exista timp fizic altfel

de N.O. Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 8:38
- a A+
Imagine
Purtătoarea de cuvânt a Autorităţii Electorale Permanente, Anamaria Revnic Călugăriţa, a declarat că buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale au fost trimise împreună pentru că aşa prevede legea.


"Buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin au fost expediate în acelaşi timp deoarece aşa prevede legea. Şi s-au respectat întocmai dispoziţiile legale. În ceea ce priveşte instrucţiunile care sunt şi în interioriul plicurilor şi care au fost şi popularizate pe facebook prin comunicate de presă, practic prin toate canalele de comunicare, este specificat foarte clar şi e atras atenţia că în cazul celui de-al doilea tur de scrutin, înainte de a aplica timbrul autocolant pe patrulaterul ce conţine candidatul pentru care optaţi, va trebui să vă asiguraţi că acesta participă la cel de-al doilea tur de scrutin", a declarat vineri seară Călugărița la Digi24.

Purtătoarea de cuvânt a mai spus că nu există timp fizic să se imprime noile buletine de vot și apoi ca plicurile să fie expediate abia după ce CCR ar fi decis care sunt cei doi candidaţi care merg în turul al doilea.

"După ce s-ar fi imprimat toate aceste buletine de vot asta ar fi durat, probabil, cinci-şase zile şi ca să expediezi plicurile mai durează iar trei-patru zile în funcţie de destinaţie, prin urmare, evident că nu exista timp fizic să fie trimise şi înapoi", a explicat purtătoarea de cuvânt a AEP.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, la Târgu Jiu, că va contesta măsura Autorității Electorale Permanente, care a trimis celor care votează prin corespondență plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin.

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, deci eu cred că trebuie dat dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toți candidații, și pentru turul I și pentru turul II, nu este un lucru bun", a spus Viorica Dăncilă.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că 2.000 de oameni din străinătate, care votează prin corespondență, au votat deja și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, după ce instituția a trimis deodată buletinele de vot pentru ambele tururi. Președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat la Antena 3 că persoanele care au ales să voteze prin corespondență au primit două buletine de vot identice, unul pentru turul I, altul pentru turul 2, urmând ca după anunțarea rezultatelor după primul tur de scrutin aceștia să aleagă de pe al doilea buletin unul dintre candidații rămași în cursă.

În cazul în care cei care și-au exprimat deja dreptul de vot pentru turul doi, dar nu au votat cu unul dintre candidații care vor trece de turul întâi, buletinele de vot vor fi declarate nule, au mai anunțat reprezentanții AEP.5783 de afisari


despre prosti
Cetateanu [utilizator], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 9:07
+7/13
Despre prosti numai de "bine". Parca e prim lege pe care o fac PSDei si habar n-au despre ce e vorba si mai ales nu inteleg? Macar acum cu toate lipsurile a fost facuta binisor. Nu exista timp fizic sa dai posibilitatea tuturor sa participe la turul doi dupa validare. Deci un pic de loterie pentru votanti exista. Am informatii ca multi din cei care au trimis scrisori (inca de sapatmana trecuta) n-au fost validati desi stau in Europa. Deci Veorica nu face decat sa confirme inaltul ei grad de prostie si ticalosie a consiglierilor.
votare
ic.ram1945 [utilizator], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 10:38
+7/7
Dupa mine, legea e buna... Daca langa plicurile, pentru cele doua tururi au fost anexate si instructiuni de aplicare, atunci e clar: votanti sunt niste prostalai...trebuiau sa astepte rezultatul de la turul I si sa voteze pe cei ramasi pentru turul II
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings