Probleme în dialogul dintre Statele Unite și Coreea de Nord - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Probleme în dialogul dintre Statele Unite și Coreea de Nord

de S.J. Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 0:40
- a A+
Imagine
​Oportunitatea de a progresa în discuțiile cu Statele Unite se diminuează, a declarat vineri un diplomat nord-coreean, adăugând că Phenianul se așteaptă la pași reciproci din partea Washingtonului, relatează Reuters, citat de Mediafax.


"Am oferit Statelor Unite suficient timp și ne așteptăm la un răspuns până la sfârșitul acestui an. Trebuie să spun că oportunitatea se diminuează în fiecare zi", a declarat diplomatul.

"Dacă ar exista un element constructiv, un semnal, am fi pregătiți oricând să avem o întrevedere, însă dacă va avea din nou loc o întâlnire în cadrul căreia doar vom discuta, fără rezultate, atunci nu suntem interesați", a adăugat acesta.

Diplomatul a reiterat că sancțiunile impuse de Statele Unite asupra Coreei de Nord constituie o insultă și trebuie ridicate. Termenul de la sfârșitul anului, setat pentru încheierea negocierilor, a fost solicitat de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, în aprilie, ca urmare a eșecului summitului din Vietnam dintre acesta și omologul său american, Donald Trump.


879 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings