Mike Pompeo avertizează că Rusia își ucide oponenții politici și tacticile Chinei care ar fi "teribil de familiare fostei Germanii de Est - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517miercuri 03 iun 2020

Mike Pompeo avertizează că Rusia își ucide oponenții politici și tacticile Chinei care ar fi "teribil de familiare fostei Germanii de Est

de N.O. Vineri, 8 noiembrie 2019, 18:14
- a A+
Imagine
Rusia își ucide oponenții politici și ne invadează vecinii, iar tacticile Chinei ar fi teribil de familiare fostei Germanii de Est, a spus secretarul american de stat Mike Pompeo, relatează Reuters și AFP. De asemenea, Pompeo a acuzat China că aduce o "nouă viziune a autoritarismului".


În discursul său de la Berlin despre lecțiile căderii Zidului Berlinului în 1989, Pompeo a spus "Vestul - noi toți - și-a pierdut calea în strălucirea acelui moment de mândrie".

De asemenea, el a spus că NATO, despre care Emmanuel Macron a spus că este în moarte cerebrală", se află în risc de a deveni desuetă.

"După 70 de ani, NATO trebuie să se dezvolte şi să se schimbe. Trebuie să se confrunte cu realităţile de astăzi, cu provocările de astăzi", a declarat Mike Pompeo, citat de agenţia de presă Reuters.
"Dacă naţiunile membre cred că pot obţine beneficiile de securitate fără a oferi Alianţei Nord-Atlantice resursele de care are nevoie, dacă nu se ridică la înălţimea angajamentelor, există riscul ca NATO să devină ineficientă şi desuetă", a atras atenţia secretarul de Stat american.

Dimineața, el a avertizat că Statele Unite și aliații ar "trebui să apere ce a fost câștigat cu greu în 1989" și să "realizeze că suntem într-o competiție a valorilor cu națiunile care nu sunt libere", a dăugat el.
El a atacat Rusia, condusă de "fostul agent KGB" Vladimir Putin, pe care l-a acuzat că "ne invadează vecinii", așa cum o făcut-o cu Ucraina în 2014, și că "își ucide oponenții politici".

Pompeo a denunțat de asemenea China comunistă, care, spune el, "este o nouă viziune a autoritarismului".

Pentru aceste motive, fostul director CIA a reiterat opoziția Statelor Unite față de Nord Stream 2 care va lega Rusia de Europa.
2452 de afisari


Rusia nu mai are ce republici sa mulga
soundtrack [utilizator], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 11:30
+2/2
de resurse umane, fiind invinsa de ciroticii vodkari nostalgici dupa vremurile cand fraierii munceau pentru bunastarea lor. Prea multe decoratii militare pe piept i-au dezechilibrat si stau intr-o râna!
Ideea e sa te inarmezi cat de cat
Amerlocu [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 22:23
+1/7
Pana la urma nu e vorba de un efort prea mare. Rusia e secatuita si roasa de coruptie. Ofiterii ii folosesc pe soldati ca forta de munca gratis. Adesea ii inchiriaza cluburilor de homosexuali.

Rusia are succes in Ucraina pentru ca aceasta tara e mai distrusa ca ea. Dar altfel armata rusa e incapabila sa aiba succes in fata unei armate cat de cat echipate.

Tarile din est trebuie sa faca un efort extrem de mic pentru a descuraja agresivitatea ruseasca. Dar trebuie totusi sa-l faca.

De asta Rusia isi si scoate postacii la munca. Spera cu disperare sa submineze cumva eforturile de aparare prin gargara. E complet inapabila de orice altceva...
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings