Ludovic Orban: Deficitul bugetar va depăși 3% din PIB. Vom discuta cu Comisia Europeană pentru un plan de remediere - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

Ludovic Orban: Deficitul bugetar va depăși 3% din PIB. Vom discuta cu Comisia Europeană pentru un plan de remediere

de F.B. Vineri, 8 noiembrie 2019, 16:24
- a A+
Imagine
​Nu trebuie să ne panicăm, deficitul bugetar va depăși 3% din PIB, în acest an, reiese din declarațiile premierului Ludovic Orban, care a precizat că urmează discuțiile cu Comisia Europeană pentru un plan de remediere.


"Mai e cineva în România care își imaginează că deficitul nu va depăși 3%? Deficitul va depăși cu siguranță 3% din PIB. Acum nu trebuie să ne panicăm. Lucrul ăsta se vedea după cum a fost construit bugetul, s-a văzut pe execuția bugetului, numai comparând execuția pe 2019 la 3 luni, la 6 luni, la 9 luni cu execuția pe 2018", a afirmat Orban, la finalul întâlnirii cu Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a precizat că vor discuta la nivelul Comisiei Europene.

"Vom prezenta ce am găsit și ce plan avem de remediere a situației și am convingerea că partenerii noștri de la nivel european vor înțelege bine situația și bunele noastre intenții. Cu o mare parte din Comisia europeană este o relație de încredere și vom colabora astfel încât România să aibă parte de un tratament corect", a precizat el.

De asemenea, a mai arătat că în cursul anului viitor nu va apărea nicio taxă nouă.

“Politica fiscală din programul de guvernare nu prevede introducerea de noi taxe. Vreau să fac o precizare. La conferința de presă de la Ministerul Mediului, așa se nasc fake news-urile, am fost întrebat de taxa de mediu. Am zis, că studiem, analizăm, vedem în ce măsură, dar am spus un lucru. Ne vom consulta cu Comisia Europeană. Decât să introducem o taxă care să nu fie în conformitate cu legislația europeană, să-i punem pe români să plătească taxa respectivă și după aceea să trebuiască să dăm banii înapoi, eventual să-i mai punem pe drumuri, mai bine nu băgăm nicio taxă", a mai spus premierul.

Citește și:6004 afisari


PeNaLiiiiiiiiii
/./ [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 16:49
+10/14
Doar nu va apucati voi sa taiati pensiile speciale si sa dati afara din bugetarii cu carnet de partid..nuuuu.Imprumutam tara masiv sa plateasca prostii apoi dobanzile pt o haita de pile si relatii care isi i-au banii degeaba.
Vezi
_Un stelist_ [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 17:23
+5/7
Salarii/pensii bugetari de lux, măriri de măriri, parandărături, furturi etc.
inca 20 de comentarii comenteaza
Cookie Settings