Orban, după întâlnirea cu Isărescu: Am luat decizia coordonării politicii fiscale cu cea monetară. Ne dorim creșterea colectării și reducerea evaziunii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2893sâmbătă 11 iul 2020

Orban, după întâlnirea cu Isărescu: Am luat decizia coordonării politicii fiscale cu cea monetară. Ne dorim creșterea colectării și reducerea evaziunii

de DP Vineri, 8 noiembrie 2019, 16:11
- a A+
Imagine
"Am făcut o analiză a situației economice, o analiză referitoare la deficite- cel bugetar și cel de cont curent- , o analiză a inflației și a evoluției acesteia, cu toate consecințele legate de dobânzi și de creditare. Toate acestea pentru a corela politicile fiscale cu cele monetare în vederea creării unui fundament solid pentru dezvoltarea economică. Am luat această decizie de a ne coordona deciziile între Guvern și BNR", a spus premierul Ludovic Orban după ieșirea de la discuțiile cu Guvernatorul Băncii Centrale, la care a participat și ministrul Finanțelor Florin Cîțu.


Ce a mai spus premierul:
  • Nu suntem de acord cu evaluarea Comisiei Europene privind deficitul (n.red care ar putea depăși 6% anul viitor). Sub nicio formă nu se va ajunge la acel nivel.
  • S-a discutat despre căi și metode pentru a remedia stricăciunile făcute de fosta Guvernare. Pe estimările noastre privind deficitul, lucrurile arată mai rău decât spuneau cei din fosta Guvernare.
  • Vom avea un dialog permanent, o informare reciprocă privind orice intenții există în domeniul politicilor bugetare. Am atins subiecte legate de ce s-a întâmplat și am identificat soluții pentru repararea stricăciunilor produse de PSD.
  • Dorim să creștem colectarea, să reducem evaziunea mai ales cea din domeniul TVA. Nu este admisibil să avem 27% venituri din PIB câtă vreme țările europene sunt la 32-33%.
  • Politica fiscală pe care o vom promova este cea din Programul de Guvernare.
  • Florin Cîțu: Deocamdată rămânem în Minister cu un singur secretar de stat. Discut zilnic cu șeful ANAF dar săptămâna viitoare voi putea da mai multe detalii, după finalizarea analizei pe care o avem în curs.


3188 de afisariȘi cum a apărut aceastyă problemă?
prec [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 20:39
+2/2
Că toți vor, toți visează să colecteze mai mult dar nimeni nu analizează cauza faptului că se colectează așa puțin.
Treziti-va
vagabond [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 21:57
+1/1
Platirea taxelor ar trebui sa fie un proces extrem de usor.
Sa nu trebuiasca sa stai la coada, si sa dai de un functioar intepat care te repede si are impresia ca-ti face un serviciu.

Asta e prima si cea mai simpla solutie pt cresterea colectarii.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings