​Iohannis spune că Guvernul Dăncilă a lăsat, la finalul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde lei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

​Iohannis spune că Guvernul Dăncilă a lăsat, la finalul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde lei

de V.M. Joi, 7 noiembrie 2019, 20:33
- a A+
Imagine
Klaus Iohannis a declarat că fostul Guvern a lăsat la finalul lunii octombrie un deficit bugetar de 29 miliarde lei, însemnând 2,8% din PIB, care a depășit deja deficitul bugetar programat pentru tot acest an. Președintele a precizat că aici duce "impostura și diletantismul" foștilor guvernanți.


"În ciuda unei guvernări PSD dezastroase – asta nu e din campanie, este din realitate - și a numeroaselor piedici cu care v-ați confruntat în ultimii ani, ați reușit, cu tenacitate, să vă conduceți afacerile și să faceți, în continuare, performanță. Din păcate însă, rezultatele remarcabile de la nivelul firmelor dumneavoastră nu indică și consolidarea necesară de care România ar fi avut nevoie la nivel macro. Deficitele acumulate în ultimii ani par să devină amenințătoare pentru perspectivele noastre de dezvoltare", a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Topul Național al Firmelor Private din România, transmite Mediafax.

"Deficitul bugetar și deficitul de cont curent în creștere demonstrează că PSD a dus România în direcția pur și simplu greșită. De exemplu, fostul guvern a lăsat, la sfârșitul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde de lei, adică 2,8% din PIB, care a depășit deja deficitul bugetar programat pentru întregul an 2019. Nici asta nu e din campanie, ci din date concrete", a completat șeful statului.

Președintele Iohannis a adăugat că a existat și o inflație record raportată la situația altor state din UE.

"Totodată, lipsa de viziune a modelului economic, bazat pe alimentarea consumului, a condus la escaladarea deficitului balanței comerciale, dar și la o inflație record, sigur, raportată la situația țărilor din Uniunea Europeană. Iată unde au dus impostura și diletantismul foștilor guvernanți – asta e din campanie! De aceea, acum este nevoie de politici ferme și eficiente, care să readucă economia și finanțele publice pe direcția echilibrului și a sustenabilității. În acest sens, misiunea guvernului PNL de a găsi soluții la problemele create de guvernele dinainte nu va fi deloc ușoară. Sunt însă convins că vom face pași importanți în direcția bună, către România normală!", a conchis Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat la Topul Național al Firmelor Private din România, joi, la Romexpo.


1349 de afisarice au facut cu banii? cite miliarde de dolari
Coco Whistle [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 2:24
+2/2
s-au dus oare pe apa simbetei, si asta cam in fiecare mandat...normal ar fi sa fie totul facut public. transaparenta, responsabilitate, etica.
e campanie, stiu, dar
codrean [utilizator], Vineri, 8 noiembrie 2019, 8:29
0/0
Presedintele greseste cand se baga in "ciorba" asta. Nu-i de demnitatea lui, s-o lase pentru ... catei ! Si altfel, eu stiam ca deficitul se calculeaza la sfarsitul anului. Si mai urmeaza o rectificare, nu ?
comenteaza
Cookie Settings