Orban: Bugetul de pensii are un deficit de peste 2 miliarde lei. Trebuie atacată evaziunea, nu să te iei de mici magazine, pensiuni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

Orban: Bugetul de pensii are un deficit de peste 2 miliarde lei. Trebuie atacată evaziunea, nu să te iei de mici magazine, pensiuni

de F.B. Joi, 7 noiembrie 2019, 14:04
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban a spus joi că este îngrijorat cu privire la fondul de pensii, asta pentru că în loc de excedent, așa cum a anunțat fostul Guvern la legea bugetului, acum este un deficit.


“În loc de excedent la fondul de pensii, așa cum a prezentat Guvernul PSD la legea bugetului, de 2,4 miliarde lei, azi avem un deficit la fondul de pensii. E un deficit de peste 2 miliarde lei", a spus Orban, prezent la Ministerul Muncii.

Potrivit acestuia, crește transferul, valoarea sumelor care trebuie transferate de la bugetul de stat, la pensii, pentru a echilibra bugetul de pensii.

“Trebuie să analizăm de ce față de obiectivele de colectare există o nerealizare majoră în ceea ce privește colectarea contribuțiilor de pensii", a afirmat premierul.

El a precizat că punctul de pensie poate să creacă cu 40% din septembrie anul viitor, în condițiile unei creșteri economice solide și a creșterii colectării de către ANAF.

"În conditiile unei creșteri economice solide exista aceasta posibilitate de creștere a punctului de pensii. Acum facem un studiu de impact pe diferite scenarii. (...) În elaborarea legii bugetului noi trebuie sa prevedem creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Vom vedea atunci cum reglăm toate celelalte categorii de cheltuieli. Colectam 27% din PIB. Ne propunem sa ajungem măcar la 30%. Trebuie sa ataci evaziunea fiscală acolo unde există. Nu să te iei de mici magazine, moteluri, pensiuni. Să ataci evaziunea unde există și e foarte mare", a spus Orban.

Potrivit acestuia, plata pensiilor și salariilor în guvernarea PNL este garantată.


3139 de afisariMestere,
2016 [utilizator], Joi, 7 noiembrie 2019, 14:47
+6/8
esti intr-o mare eroare: nu poti face diferenta intre "lamentari" si "realitatea cruda lasata de PSDragneev"!
Nu le pecetlui lor soarta, ai gija de pzdistii tai, ca vor disparea cat de curand, cu asemeena hahalera in frunte.
ai anumite resurse la dispozitie
yyyxxx1981 [utilizator], Joi, 7 noiembrie 2019, 15:02
+4/4
un numar de oameni si alte chestii logistice. Ii poti folosii sa alergi dupa patrunjelul neimpozitat sau sa te duci in primul rand la cei care sifoneaza sume uriase? Oare cum e mai bine sa faci?
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings