Mihai Constantinescu a murit sau despre inocența pe vremea comunistă. Ne-a dăruit un zâmbet ș-o floare, o rază de soare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1087vineri 14 aug 2020

Mihai Constantinescu a murit sau despre inocența pe vremea comunistă. Ne-a dăruit un zâmbet ș-o floare, o rază de soare

de Eugen Istodor Marţi, 29 octombrie 2019, 21:15
- a A+
Imagine
N-a fost "cel mai mare" artist, dar sigur ne-a dăruit: inocență. Un zâmbet ș-o floare, o rază de soare. Ori, într-o lume comunistă, copilul cu plete de hipiot, ne anestezia să nu vedem cât de câinoasă ne era lumea.


Da, Mihai Constantinescu, în timpul gloriei lui, în lumea comunistă, a încercat să ne mențină copii, să ne dea senzația unei lumi minunate pentru copii. El însuși se purta ca un puști hipiot și misiunea lui a fost să ne păstreze inocența orice ar fi. Și, al doilea lui merit, este că a avut cumpătatea să nu-și propună mai mult. Bine ne-a făcut. O generație îi este recunoscătoare. Cântecele lui aduceau anestezia. Ignoram comunismul.

Uite așa era de ușor. Cu creionul pe hârtie o lume desenam:Dansam, ne distram cu Trio Olimpia, Marius și Mihai:Cântam o lume minunată, care nu exista:Învățam reguli de politețe: Un zâmbet, o floareȘi, da, după Revoluție, Mihai Constantinescu ne-a arătat cum să ne plângem de milă, rătăciți în tranziție să iubim si câinii vagabonzi:12098 de afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 29 octombrie 2019, 22:17
+17/25
ce chestie
Toni_Romania [utilizator], Miercuri, 30 octombrie 2019, 9:04
+13/23
Cum moare un artist roman valoros lansat in RSR si oamenii indraznesc sa-l vorbeasca de bine, cum apare o gasca de "anticomunisti" vexati si inflamati, sa-i certe. (tot stil Ana Pauker, pe invers)
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings