Volkswagen spune că nu caută alternative pentru uzina care trebuia construită în Turcia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

Volkswagen spune că nu caută alternative pentru uzina care trebuia construită în Turcia

de Vlad Barza Marţi, 22 octombrie 2019, 15:53
- a A+
Imagine
Un oficial al Volkswagen spune că grupul nu caută în mod activ alternative pentru uzina care inițial ar fi trebuit să fie construită în Turcia, dar a fost pusă în așteptare. Declarația a fost făcută de un oficial al companiei (citat de Reuters) și pare să dea dreptate zvonurilor care spuneau că germanii așteaptă să vadă cum evoluează situația cu ofensiva turcă în Siria, fiindcă vor să facă uzina tot la Manisa, în Turcia.


Volkswagen anunțase la mijloc de septembrie că suspendă decizia de a construi uzina în Turcia, pe fondul criticilor internaționale la adresa armatei turce și a ofensivei acesteia.

"Urmărim dezvoltările din zonă. Planurile pentru Turcia sunt în așteptare. Nu căutăm în mod activ amplasamente alternative", spune Andreas Tostmann, director de producție la VW.

După decizia VW se părea că Bulgaria rămâne favorită și oficiali de la Sofia, dar și din România și Serbia, au spus că au reînceput discuțiile cu germanii și speră să obțină investiția.

Au fost însă și voci care au susținut că Volkswagen a pus "pe hold" investiția până când ofensiva militară va lua sfârșit și apoi tot Turcia va fi aleasă, fiind vorba de o țară cu o industrie auto consistentă și sute de furnizori.

Alte surse au spus și că germanilor li s-a promis că instituțiile statului turc vor cumpăra zeci de mii de mașini Skoda Superb și Volkswagen Passat.


5408 afisariCe aveți mă cu Viorica?
asavreau [utilizator], Marţi, 22 octombrie 2019, 16:30
+5/5
Ce mai vorbește ea cu Merkel?Ce le mai spune celor care visează că vor fi bogați nefăcând nimic.Că Viorica în asta se pricepe.În nimic.
Se face chiar acum
Rahan5 [utilizator], Marţi, 22 octombrie 2019, 23:09
+2/2
Podul de la Dardanele. Pe acolo pot venii usor piese din Deutschland spre Izmir + se poate exporta pe pod o parte din productie inapoi in Balcani.
In plus, asa cum a facut Renault uzina din Maroc, tot similar face si Wolkswagen Uzina din Izmir.
Multe din masinile Renault sunt vandute chiar in Maroc si in restul Africii de Nord.
Masinile ce se vor face la Izmir se pot vinde rezonabil intr-o piata de 70 de mil. de locuitori din Turcia + in tot Orientul Mijlociu + Egipt.
Orientul Mijlociu se reface acum dupa razboaiele din anii trecuti si e nevoie de automobile.
Echipamentele Wolkswagen de la Izmir sunt adecvate productiei masinilor cu benzina si motorina (combustibil ieftin in Orientul Mijlociu).
In Europa se trece mult mai alert la masini electrice, deci masinile cu benzina si motorina de la Wolkswagen in UE nu o sa se mai vanda destul de bine in UE.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings