Infantino vrea ca suporterii vinovați de rasism să nu mai aibă acces pe niciun stadion din lume - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

Infantino vrea ca suporterii vinovați de rasism să nu mai aibă acces pe niciun stadion din lume

de Diana Ene Joi, 17 octombrie 2019, 19:58
- a A+
Imagine
​Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a pledat joi pentru o interdicţie extinsă la nivel mondial privind accesul pe stadioane pentru suporterii care se fac vinovaţi de atitudini rasiste, notează AFP, potrivit Agerpres.


Declaraţia sa a fost făcută la trei zile după incidentele de acest fel care au perturbat partida Bulgaria - Anglia, din preliminariile EURO 2020.

''Din păcate ne confruntăm şi în 2019 cu această problemă a rasismului. Dacă actele rasiste vizează fotbaliştii, atunci trebuie să oprim meciul. Nu-i putem lăsa pe rasişti să câştige. Fotbalul trebuie să meargă mai departe, iar cei vinovaţi de astfel de atitudini să fie traşi la răspundere. Trebuie să fie arestaţi, expulzaţi de pe stadioane, să nu mai aibă voie să intre, este nevoie de declanşarea unor proceduri judiciare împotriva lor. Dacă o ţară interzice unui suporter accesul pe stadioane în acea ţară din cauza manifestărilor rasiste ale acestuia, această interdicţie va fi extinsă la nivel mondial'', a spus Infantino.

Anglia a învins luni cu scorul de 6-0 Bulgaria, meciul fiind marcat de scandările rasiste la adresa unor jucători englezi de culoare prezenţi pe gazon şi de saluturile naziste ale unora dintre suporterii bulgari.

Partida de pe stadionul Vasil Levski din Sofia a fost întreruptă temporar de arbitrul croat, în baza protocolului în trei etape conceput de UEFA.

Forul european a anunţat, de altfel, că a deschis o procedură disciplinară împotriva Bulgariei, pentru mai multe acuzaţii, între care comportament rasist şi aruncarea de obiecte din tribune.

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Boris Mihailov, a demisionat, marţi, din funcţia pe care o deţinea din 2005, în aceeaşi zi peste 20 de poliţişti descinzând la sediul BFU. Poliţia bulgară a anunţat miercuri că a reţinut şase persoane care au legătură cu incidentele rasiste de la meciul cu Anglia.


948 de afisaristai acasa
qbic [utilizator], Joi, 17 octombrie 2019, 23:22
+4/6
oricum pe stadion nu vor mai fi primiti rasistii.
Ce sa-ti povestesc...
gie [utilizator], Joi, 17 octombrie 2019, 20:09
-5/13
Stau acasa si gata de la inceput. Ce atatea ifose si suceli si invarteli. Ramaneti voi cu meciurile voastre...
comenteaza
Cookie Settings