Băsescu, despre rețelele de trafic de persoane: Este o mare greșeală desființarea "Doi și-un sfert" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3114vineri 03 iul 2020

Băsescu, despre rețelele de trafic de persoane: Este o mare greșeală desființarea "Doi și-un sfert"

de A.Z. Luni, 14 octombrie 2019, 0:02
- a A+
Imagine
Traian Băsescu a afirmat, în contextul cazului din Caracal și a problemei traficului de persoane, că a fost o mare greșeală desființarea serviciului "Doi și-un sfert", precizând că SRI ar trebuie să acționeze, chiar dacă nu are prevăzut în lege acest lucru, scrie Mediafax.


"Au fost rețele demantelate de trafic de persoane, de trafic de droguri, dar eu cred că odată cu scoaterea «doi și-un sfert» și SRI, acum o fac mult mai liber și mai necontrolat. (...) Acum nu toate structurile mai au în prioritate acest lucru. Faptul că nu mai e «Doi și un sfert», faptul că SRI nu mai are voie să se implice în cercetare, în culegere de informații, e adevărat că dacă citești legea SRI nu găsești acolo având atribuții în demantelarea lor. Nu s-a pus nimic în loc. Acum sunt libere și a luat amploare afacerea", a afirmat Traian Băsescu, duminică seara, la România Tv.

Fostul președinte a mai spus că problema traficului de minore a ajuns la o limită inacceptabilă, iar SRI ar trebui să acționeze în astfel de situații, deoarece nu există altă instituție care să aibă capacitatea de a culege informații cum este Serviciul Român de Informații.

"E clar că s-a ajuns la o limită inacceptabilă a traficului de minore. Eu nu spun că 100% sunt luate cu forța. Sunt și unele care probabil se mai duc de bunăvoie. Trebuie luate măsuri la care instituțiile pot contribui. Legea spune, Constituția te obligă să protejezi cetățenii români și în baza asta, chiar dacă nu îi scrie în lege SRI-ului că trebuie se ocupă de traficul de carne vie, trebuie să se ocupe. Nu avem altă instituție care să aibă capacitatea de a culege informații cum este SRI. Nu mai există «Doi și-un sfert». Eu spun asta de când l-a desființat Cioloș, că este o mare greșeală desființarea «Doi și-un sfert»", a conchis Băsescu.


2661 de afisari2 1/4
imi_pasa_de_romania [utilizator], Luni, 14 octombrie 2019, 0:40
+4/4
Inteleg unde bate cu teoria. Problema romanilor e ca una e teoria, alta e pe hartie. De cand DIPI a fost folosita sa culeaga informatii despre magistrati ca sa fie santajati + arhiva SIPA, adunand si faptul ca raspundea direct in fata unui Guvern in loc sa fie independent, orice credibilitate e pierduta.

SRI nu actioneaza pentru ca Parlamentul a avut grija sa indeparteze orice atributie insemna "investigatii", iar ca sa se asigure ca nu exist apersoane pro-active au gandit sa lase sefi prin departamente de pe vremea Cizmarului si sa nu uitam, faimoasa comisie parlamentara de supraveghere a SRI din care facea parte, sa nu uitam, unicul Ghita. Acelasi Ghita care avea firme prin interpusi care derula servicii IT cu SRI si evident ca nu exista conflict de interese.

Deci ca sa sumarizam. Da, are dreptate IN TEORIE. Asa ca au de ales: ori dau drepturi SRI-ului sa demareze investigatii, lucru care are si avantaje si dezavantaje, fie creeaza un nou serviciu, mai "puternic" decat 2-1/4 dar mai slab ca SRI dar care sa fie autonom si fara sa fie manipulabil, asa cum sunt, in tot in teorie, SRI si SIE, cu conditia, desigur, sa nu mai fie comisii parlamentare care sa dicteze ce si cum, iar posturile de conducere sa fie obtinute prin concurs.

Desigur, e wishful thinking.
Am mai spus...
Observatory [utilizator], Luni, 14 octombrie 2019, 4:29
+2/4
departe de a fi fost perfect, sau fără greșeli in timpul “ domniei” sale, fostul președinte nu a fost apreciat și înțeles la adevarata valoare intelectuala sau mai precis de spiritul conștiința și sensibilitate are soluții .
Încă odată , mulți nu l-au înțeles, alti nici nu sau deranjat sa-l inteleaga...
Pe scurt , va mai trece multă apa pe Dâmbovița sau Dunăre pana când v-a mai apare un personaj de geniu, gen Basescu.

Știu, știu , ca mulți nu sunt de acord cu adjectivele pozitive, dar este doar o părere personală , scrisă de departe și rupt de realitate , după o absenta de 42 de ani...
Doar, urmăresc evoluția țării de baștina , după “ schimbarea” din ‘89, nu revoluție cum se mai scrie.... dar asta este alta poveste..

Mult succes tuturor la alegerile care urmează , poate începe sa se schimbe ceva ...in bine pentru acest popor ...
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings