California devine primul stat american care interzice produsele din blană de animale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

California devine primul stat american care interzice produsele din blană de animale

de Gabriela Florea Duminică, 13 octombrie 2019, 22:35
- a A+
Imagine
California a devenit primul stat american care a interzis vânzarea și fabricarea de noi produse din blană. Sâmbătă, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat un proiect de lege prin care interzice rezidenților să creeze sau să vândă articole de îmbrăcăminte, încălțăminte sau genți de blană, scrie The Independent .


Proiectul de lege, care va intra în vigoare în 2023, a fost foarte bine primit de grupurile care luptă pentru drepturile animalelor și care cereau de foarte mult timp interzicerea comercializării cu produse din blănuri.

Guvernatorul Newsom a mai semnat sâmbătă un alt proiect de lege care va interzice ca animalele să mai fie folosite la circ. Proiectul de lege este similar cu cel adoptat în New Jersey sau în Hawaii.

Politicianul a luat această decizie pentru că vrea ca statul pe care îl conduce să fie "lider în ceea ce privește bunăstarea animalelor". Totuși, legea a primit și multe reacții negative din partea industriei de blănuri, dar și ameninințări de dare în judecată.

Referindu-se la interizcea animalelor de a mai participa la reprezentații de circ, guvernatorul a declarat: "Oferim o declarație întregii lumi prin care spunem că animalele sălbatice frumoase, cum ar fi urșii și tigrii, nu au ce căuta pe firele de trapez și nu au de ce să sară prin flăcări ", a mai spus Newsom.


1629 de afisari


Când vine câte o interdicție (vezi prohibiția)...
not_you [utilizator], Luni, 14 octombrie 2019, 12:14
+1/1
...sunt șanse mari ca afacerile în domeniul produselor din blană să înflorească în zona de graniță a statelor Oregon, Nevada, Arizona și în nordul Mexicului. :)))
De acord 100%.
sorance2000 [utilizator], Luni, 14 octombrie 2019, 9:10
-1/1
De acord 100%. Stop uciderii animalelor.
comenteaza
Cookie Settings