Criza din Siria. Erdogan: Embargourile asupra vânzării de arme nu vor face Turcia să dea înapoi / Suntem toţi aliaţi în NATO sau grupul terorist a fost acceptat în NATO fără ştirea mea? - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085vineri 03 iul 2020

Criza din Siria. Erdogan: Embargourile asupra vânzării de arme nu vor face Turcia să dea înapoi / Suntem toţi aliaţi în NATO sau grupul terorist a fost acceptat în NATO fără ştirea mea?

de Redactia Duminică, 13 octombrie 2019, 19:11
- a A+
Imagine
Decizia unor ţări europene de a opri vânzările de arme către Turcia nu va opri operaţiunea turcă în Siria, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres, citând France Presse şi DPA.


"De când am lansat operaţiunea, ne confruntăm cu ameninţări cu sancţiuni economice sau embargouri asupra armelor. Cei care cred că ne pot forţa să dăm înapoi cu aceste ameninţări greşesc", a spus Erdogan, într-un discurs la Istanbul.

Sâmbătă, Franţa şi Germania au anunţat că vor opri vânzările de arme "susceptibile de a fi folosite" de Ankara ca parte a ofensivei sale în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG).

Turcia consideră YPG ca fiind un grup terorist care îi pune în pericol securitatea, dar miliţia kurdă este susţinută de ţările occidentale în lupta sa împotriva grupării Stat Islamic.
Erdogan a declarat că a discutat duminică problema vânzărilor de arme într-o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel.

"I-am cerut să-mi explice. Suntem toţi aliaţi în NATO sau grupul terorist a fost acceptat în NATO fără ştirea mea?", a spus Erdogan. "Sunteţi de partea noastră sau de partea organizaţiei teroriste?", a adăugat el.

Preşedintele turc a respins, de asemenea, ofertele celor care propun o mediere între Turcia şi YPG. "Unde aţi mai văzut un stat să se aşeze la masa unei organizaţii teroriste?", a spus Erdogan.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a cerut "oprirea imediată a operaţiunii militare" în Siria, duminică, în timpul convorbirii telefonice cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului, citată de DPA.

În ciuda intereselor legitime de securitate ale Turciei, operaţiunea ameninţă cu strămutarea unei mari părţi a populaţiei locale, să destabilizeze regiunea şi să reînvie organizaţia extremistă Stat Islamic, a adăugat purtătoarea de cuvânt.2635 de afisariPractic,
Kepler [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 19:56
+8/8
Erdogan joaca poker cu Europa. El stie f. bine ca pt Turcia nu
se va pune problema sa intre in UE de acum incolo pt toata perioada cit va fi la putere.
Pe vremea razoiului rece, Turcia a reusit sa intre in NATO si Erdogan foloseste acest lucru la maxim, fara a se opri din amenintarea ca umple Europa de refugiati. Reuseste acum sa instaleze un alt Cipru turcesc in Siria. Curzii sint obligati la un razboi de guerilla impotriva turcilor, iar guerilla e f. usor sa fie reclamata ca terorism.
NATO?
Paleopterix [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 19:13
+6/10
Turcia nici nu mai are ce cauta in NATO. A accepta in continuare un stat dictatorial si criminal in structura NATO e o adevarata rusine.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings