Criza din Siria : În jur de 785 de străini afiliați ISIS au evadat din închisori. Kurzii anunță că au pierdut 104 militari în luptele cu turcii -UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

Criza din Siria : În jur de 785 de străini afiliați ISIS au evadat din închisori. Kurzii anunță că au pierdut 104 militari în luptele cu turcii -UPDATE

de DG Duminică, 13 octombrie 2019, 12:58
- a A+
Imagine
În jur de 785 de străini afiliați ISIS au evadat din închisorile păzite de forțele kurde, în nordul Siriei, relatează Reuters citând lideri ai acestor forțe care au reafirmat că nu mai dispun de personalul necesar asigurării pazei la aceste tabere de prizoneri. În același timp, ei au anunțat că au pierdut nu mai puțin de 104 militari în luptele cu turcii.


Inițial, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters, a raportat evadarea a 100 de femei afiliate ISIS și a copiilor acestora.

"Anarhie" este cuvântul folosit de directorul Observatorului, Rami Abdulrahman, care a citat surse din interiorul taberei de prizonieri de la Ain Issa.

Forețele Democrate Siriene (SDF), conduse de kurzi, au avertizat încă de sâmbătă că paza acestor închisori nu mai este o prioritate pentru că militarii vor fi moblizați pe frontul deschis ca urmare a ofensivei Turciei. Ei au mai semnalat că deja există informații legate de evadarea unor luptători ISIS.

Duminică, liderii kurzilor au anunțat că au pierdut în bătălie în jur de 104 soldați.


13188 de afisariAcum mult timp erau teorii
imi_pasa_de_romania [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 14:35
+20/22
Una dintre ele era ca Turcia sprijinea pe sustache ISIS, mai ales pentru petrol.
Ca era sau nu adevarat, acum se vede clar ca Erdogan sprijina indirect ISIS, este anti-european si ca este un criminal. Asta in caz ca erau dubii.
Pentru că
gaspy [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 14:46
+14/18
Kurzii au procedat corect - au contactat guvernele țărilor din care proveneau luptătorii, să și-i ia înapoi și să-i judece. Moral și legal ei nu puteau să judece / execute cetățenii altor țări, ieșea alt scandal.

Dar ce să vezi, guvernele astea (și din Europa și Australia, etc.) au zis că nu-i vor, așa că foștii luptători ISIS au rămas la kurzi.
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings