Scandalul achiziției vaccinului antigripal. Sorina Pintea îi răspunde deputatului Ungureanu: Comisia din Ministerul Sănătății a procedat "oarecum corect", s-a făcut o economie. Fiind campanie electorală, mă aștept la un val de plângeri penale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085vineri 03 iul 2020

Scandalul achiziției vaccinului antigripal. Sorina Pintea îi răspunde deputatului Ungureanu: Comisia din Ministerul Sănătății a procedat "oarecum corect", s-a făcut o economie. Fiind campanie electorală, mă aștept la un val de plângeri penale

de DG Duminică, 13 octombrie 2019, 11:33
- a A+
Imagine
Sorina Pintea a reacționat după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că depune plângere la DNA privind modul în care Ministerul Sănătăății a achiziționat vaccinurile antigripale, nefiind acoperită grupa de vârstă 6 luni - 3 ani. Ministrul interimar al Sănătății spune că la procedura de achiziția comisia de evaluare a procedat "oarecum corect", iar ea nu se teme de niciun dosar penal, așteptându-se la "un val de plângeri penale", pentru că este campanie electorală.


Sorina Pintea a declarat duminică, la Antena 3, că a cerut documente pentru a avea "o imagine completă a licitației" și a precizat că la procedura de achiziție a acestor vaccinuri, "comisia de evaluare a procedat oarecum corect".

"Directorul de care spune domnul Ungureanu e angajat al Ministerului Sănătății de aproximativ 20 de ani, și-a câștigat postul prin concurs. S-a făcut o economie de 22 de milioane de lei. Nu s-au cumpărat 1.500.000 de vaccinuri cu 45 lei, s-au cumpărat 1.490.000 de vaccinuri cu 41 de lei și 10.000 de vaccinuri cu 45 de lei. Ca să fiu foarte clară", a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul interimar al Sănătății spune că în următoarea perioadă se așteaptă să apară un val de plângeri penale: "Probabil va urma un val de plângeri penale, dar tot cu subiect și predicat spun că eu nu mă tem. Nu am absolut nici cea mai mică problemă", a mai spus Pintea.

La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu, a precizat, tot la Antena 3, că nu o acuză pe ministrul Sorina Pintea de fapte de corupție și că plângerea lui penală la DNA o va viza pe o angajată din minister care s-ar fi ocupat de referatul de achiziționare a vaccinurilor, fiind cumpărat un alt vaccin care nu acoperă grupa 6 luni - 3 ani. El a spus că plângerea penală va fi pentru neglijență în serviciu, cu prejudiciu de peste 1 milion de euro.

"Eu spun, cu subiect și predicat că o doamnă din minister care a fost dată afară pe vremea domnului Bodog, din cauza unor achiziții ciudate tot pe vaccinuri și repusă în funcție de doamna Pintea - această doamna Amalia Șerban a făcut un referat pentru a se achiziționa într-un contract cadru pe 4 ani, 8 milioane de vaccinuri antigripale. Nu este vorba despre 700.000 de euro, este vorba de o sumă mult mai mare pentru achiziționarea unor vaccinuri care să acopere o categorie de vârstă largă, 6 luni până la 64 de ani (...) Din motive pe care nu le înțeleg, s-au achiziționat alt vaccin care nu acoperă grupa 6 - luni 3 ani", a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Ungureanu afirma că au fost cumpărate 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani, fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație din luna martie.


5016 afisariOrice om ii e teama de DNA
justin puscasu [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 11:50
+11/11
mai ales daca are caciula plina de muste.
La cate manarii sau facut sub domnia matale.....
Plagarus [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 11:46
+9/11
....urmeaza nu un val ci un tzunamii.
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings