Dăncilă a convocat o nouă ședință de guvern pentru luni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1087vineri 14 aug 2020

Dăncilă a convocat o nouă ședință de guvern pentru luni

de DG Duminică, 13 octombrie 2019, 11:20
- a A+
Imagine
Premierul încă în exercițiu Viorica Dăncilă a convocat o nouă ședință de guvern pentru luni, începând cu ora 13.00. Președintele Klaus Iohannis a precizat că luni, cel târziu marți, va desemna un nou premier.


Pe ordinea de zi anunțată de guvern figurează Raportul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe 2018 și două proiecte de hotărâri.

În condițiile în care Guvernul a fost demis săptămâna trecută prin moțiune de cenzură de către Parlament, acesta nu mai este abilitat să emită ordonanțe de urgență legate de rectificarea bugetară sau alte domenii.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi după-amiază, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, de la care PSD a lipsit, că luni sau cel târziu marți va desemna un prim-ministru, el spunând că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, și că este destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL.

Șeful statului a mai spus că, personal, sprijină varianta alegerilor anticipate, dar acestea sunt foarte greu de realizat constituțional, iar acum este nevoie de un guvern instalat rapid. "După prezidențiale putem redeschide cu toții ideea de anticipate", a adăugat președintele.


2258 de afisariLuni In Strada La Piata Victoriei
un domn [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 11:25
+5/7
Sa Chemam Analfabeta Afara
Comment sters de user
polonyca [anonim], Duminică, 13 octombrie 2019, 11:30
+5/7
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings