După Germania, și francezii au interzis vânzările de arme către Turcia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

După Germania, și francezii au interzis vânzările de arme către Turcia

de DG Duminică, 13 octombrie 2019, 8:03
- a A+
Imagine
​Franța a anunţat sâmbătă că a suspendat toate vânzările de arme către Turcia și a avertizat Ankara că ofensiva sa din nordul Siriei amenință securitatea europeană, potrivit Reuters, citată de Mediafax.


"În așteptarea încheierii acestei ofensive, Franța a decis să suspende toate planurile de export către Turcia de arme care ar putea fi utilizate în această ofensivă. Această decizie este cu efect imediat", se arată într-o declarație comună a Ministerelor de Externe și al Apărării din Franţa.

De asemenea, miniștrii de Externe din Uniunea Europeană își vor coordona poziția, luni, în cadrul unei reuniuni care va avea loc în Luxemburg, se mai precizează în declaraţie.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut omologului său din SUA, Donald Trump, să exercite presiuni pentru încetarea imediată a ofensivei militare turce din nordul Siriei, anunţă Palatul Elysée. Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Guvernul Angela Merkel a suspendat toate exporturile de armament spre Turcia ca reacţie la ofensiva militară turcă din Siria, a declarat sâmbătă Heiko Mass, ministrul german de Externe,


1476 de afisariO masura foarte buna, cu efect imediat
ww [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 9:18
+1/1
Este rezonabil sa presupunem ca tocmai pe noile livrari de la nemti si de la francezi se bazau turcii ca sa ii poata macelari pe kurzi.
Sau își retrag fabricile de la ei.
prec [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 10:39
0/0
Și l-au potolit pe otoman.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings