Mexic: Un convoi de 2.000 de imigranţi ilegali îi cere ajutorul preşedintelui Lopez Obrador - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2893sâmbătă 11 iul 2020

Mexic: Un convoi de 2.000 de imigranţi ilegali îi cere ajutorul preşedintelui Lopez Obrador

de I.B. Duminică, 13 octombrie 2019, 6:20
- a A+
Imagine
Circa 2.000 de migranţi ilegali, din America Centrală, Africa şi Caraibe, au început sâmbătă un marş din sudul Mexicului spre Ciudad de Mexico pentru a-i cere preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador să îi ajută să iasă din impasul legal în care se află, relatează AFP. Mai mulţi imigranţi ilegali au explicat că au intrat în Mexic în urmă cu câteva luni şi sunt în aşteptarea unui permis de liberă circulaţie eliberat de Institutul naţional pentru migraţie (INM).


După ce vor ajunge în capitală, migranţii, în principal haitieni, cubanezi, camerunezi, hondurieni şi salvadorieni, intenţionează să îşi continue drumul spre Tijuana (nord), la frontiera cu Statele Unite.

Este primul convoi de clandestini care traversează Mexicul după ce guvernul, sub presiunea Washingtonului, a desfăşurat în iunie 21.000 de soldaţi la frontierele ţării pentru a frâna imigraţia ilegală spre Statele Unite.

Între ianuarie şi august, fluxul de migranţi dinspre Mexic la frontiera cu SUA a fost redus cu aproximativ 60%, potrivit Agerpres .


1578 de afisariHmmmm
Amerlocu [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 14:23
+3/3
Să-i ajute la ce? Să-i ajute să treacă ilegal frontiera în SUA?

Obrador ar face-o fericit. E doar o jigodie progresistă. Problema e că-i tremură quesadilla în burtă de teamă că Trump va închide cu totul frontiera de nord ceea ce ar duce rapid la colapsul economiei mexicane.
Mexic
minup [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2019, 15:39
+2/2
o tara falimentara dependenta de USA. Manufacturile care au investit acolo se intorc inapoi in USA si lasa acolo productii elementare fara finalizare care se face in USA.Este un amestec de feudalism cu socialism plus mafii de droguri.In America Centrala e mai rau. Sunt intr-un permanent razboi civil. Nu vad solutii.
comenteaza
Cookie Settings