Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a "aruncat pe fereastră" 700.000 de euro, cumpărând ilegal 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a "aruncat pe fereastră" 700.000 de euro, cumpărând ilegal 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani

de Redactia Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 22:20
- a A+
Imagine
Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a "aruncat pe fereastră" 700.000 de euro, cumpărând 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani. El spune că această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcare a legii și că va sesiza DNA.


Ungureanu afirmă, pe Facebook, că Ministerul Sănătății a cheltuit 700.000 de euro pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

"Funcționari din Ministerul Sănătății au decis în mod ilegal achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni- 3 ani. Până în luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată", spune deputatul USR.

Ministerul Sănătății a făcut o licitație pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, în luna martie a acestui an. Acordul cadru are o durată de 4 ani, iar ministerul urma să cumpere în 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze.

Ungureanu susține însă că Ministerul Sănătății a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini. Mai exact, în loc să achiziționeaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni - 64 ani, așa cum este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor cu vârsta de la 3 ani în sus.

"Această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii și cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea. Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății este responsabilă direct de această gravă eroare. Această structură din Ministerul Sănătății este condusă de o doamnă care poartă numele de Amalia Șerban, o apropiată a Sorinei Pintea. Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecințe deosebit de grave, Direcției Naționale Anticorupție", adaugă deputatul USR.2649 de afisari


Trist dar "normal"
imi_pasa_de_romania [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 23:57
+6/8
Iar cum DNA a fost aproape scos din priza iar legea ii apara pe criminali, nu stiu cat succes va avea.

Mai nou ICCJ admite apeluri peste apeluri si multi sunt achitati si apar psotaci care ne explica de Onea si Portocala sau plagiatul lui Kovesi, dar uita de procentul mare de condamnari cu infractiuni dovedite.

Eh, vorbesc si eu de unul singur...

Pana nu dispare PCR2, nu se vor rezolva astfel de situatii.
Vinovații să plătească.
prec [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 22:33
+4/8
Pecuniar și cu libertatea. Că doar așa se învață minte hoții de bugetari.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings