Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a recunoscut autonomia Bisericii Ucrainei, ieșită de sub tutela Rusiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD sâmbătă 06 iun 2020

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a recunoscut autonomia Bisericii Ucrainei, ieșită de sub tutela Rusiei

de DG Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 18:21
- a A+
Imagine
Sfântul Sinod al Bisericii Grecești a recunoscut autonomia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, în conformitate cu cererea Patriarhului Vartholomaios, relatează sâmbătă publicația eKathimerini.


În urma deciziei Sfântului Sinod, care reunește 80 de episcopii, Arhiepiscopul Greciei Ieronimos va recunoaște Biserica Ucrainei ca fiind un partener egal, parte a familiei Bisericilor Ortodoxe.

Decizia a fost luată după ce Ieronimos a impus prelungirea sesiunii Sfântului sinod de marți pentru ca episcopii să poată delibera asupra cererii de recunoaștere a autonomiei.

Noua Biserica Ortodoxă Ucraineană, independentă de tutela religioasă a Moscovei, a fost creată la sfârșitul anului trecut. La 15 decembrie, la Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, a ales conducătorul nou înființatei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, mitropolitul Epifanie, în vârstă de 39 de ani, care a copilărit în regiunea Cernăuțiului.

Apariția Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucraineană a fost considerată un eveniment istoric, cu majore implicații.


2063 de afisari


Foarte Bine
un domn [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 18:25
+4/8
Numai HolinessDeniel se pupa cu Kiril ! Aplaudat de @altiro
Dugin
Kosmos [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 18:40
-1/5
Are intalniri dese cu patriarhii ROmaniei care la slujba te indeamna sa votezi cu ciuma rosie
comenteaza
Cookie Settings