Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respinsă joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European / Emmanuel Macron: "un joc politic" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517miercuri 03 iun 2020

Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respinsă joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European / Emmanuel Macron: "un joc politic"

de Claudiu Zamfir Joi, 10 octombrie 2019, 15:20
- a A+
Imagine
Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respinsă joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European, cu 82 de voturi împotrivă și 29 pentru.


"Candidatura doamnei Goulard a fost respinsă de cele două comisii. Decizia de azi va fi trimisă la forurile superioare să decidă mai departe", a declarat Adina Vălean, președintele Comisiei pentru Industrii, Cercetare și Energie.

Președintele Emmanuel Macron a denunțat "un joc politic care afectează Comisia Europeană în ansamblul său".

Emmanuel Macron a aruncat responsabilitatea pe președintele noii Comisii Europene. "I-am propus trei nume Ursulei von der Leyen. Ea mi-a spus: +vreau să lucrez cu Sylvie Goulard+", a racționat președintele Franței, care a adăugat că are nevoie de "explicații" din partea acesteia.

Respingerea candidaturii este o lovitură dură și pentru Ursula von der Leyen.

Potrivit președintelui francez, Ursula fusese avertizată chiar de el despre problemele în justiție pe care le avea Goulard.

Comisarul propus pentru portofoliul piață internă nu a reușit, la prima audiere, ce a avut loc săptămâna trecută, să convingă europarlamentarii că nu mai are nicio problemă juridică sau etică.

Marțea aceasta, ea a trimis eurodeputaților 58 de pagini cu răspunsuri scrise la întrebările acestora. La întrunirea de miercuri dimineață, toate grupurile politice, cu excepția Renew Europe (din care face parte Goulard) și a social-democraților, au spus că răspunsurile furnizate sunt insuficiente.

Sylvie Goulard a fost audiată de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European. În ciuda acestui aspect, a fost nominalizată în aceeași zi ca reprezentantă a Franței în Comisia Europeană de către președintele Emmanuel Macron.

O altă anchetă privind aceste prezumtive angajări fictive a fost deschisă de Oficiul European Antifraudă.

Acest dosar a făcut ca Goulard să își dea demisia din postul de ministru al Armatei în iunie 2017, la doar o lună după numirea sa.

Franțuzoaica a rambursat deja 45.000 de euro Parlamentului European, suma care corespunde salariului pe opt luni a unuia dintre asistenții săi, pentru care nu a putut aduce dovezi, dar a susținut că acest lucru nu echivalează cu o recunoaștere a vinovăției.


3383 de afisari


Pentru postacii pzdisti:
2016 [utilizator], Joi, 10 octombrie 2019, 15:37
+8/14
nu va mai dati de ceasul mortii cu fel de fel de pareri pe forumul Hotnews. Uitati ca si frantuzoaica a patit-o, sa nu ziceti ca are ceva UE cu plumbuita sau cu Romania. Pe la Bruxelles este alta lume, nu jungla mafioata care conduce Romania!
Sa speram, ca dupa debarcarea cotcodacilei, incpem si noi sa cladim ceva in Romania, ca PSDragneev a distrus enorm! asta a fost politica sultanului malefic aflat la racoare: daca nu reusesc sa scap de inchisoare, cel putin dupa mine sa fie potop! Aproape s-a intamplat acest lucru, insa punsn osul la bataie, se poate repara in 2-3 ani.
Se intampla si granzilor
rapidz [utilizator], Joi, 10 octombrie 2019, 15:44
+8/12
Asta le va inchide gura trolilor care se plangeau ca Romania e discriminata.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings