Erdogan amenință că va deschide porțile spre Europa pentru milioanele de migranți sirieni din Turcia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Erdogan amenință că va deschide porțile spre Europa pentru milioanele de migranți sirieni din Turcia

de R.M. Joi, 10 octombrie 2019, 13:44
- a A+
Imagine
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat joi că va deschide porțile spre Europa milioanelor de refugiați sirieni, ca răspuns la criticile europene față de ofensiva turcă în curs în nord-estul Siriei, scrie AFP.


"O spun încă o dată, dacă încercați să prezentați operațiunea noastră ca o invazie, deschidem porție și vă vom trimite circa 3,6 milioane de migranți", a declarat Erdogan, într-un discurs susținut la Ankara.

Turcia găzduiește în prezent circa 3,6 milioane de refugiați sirieni. Fluxul de migranți dinspre Turcia spre Europa a slăbit considerabil după un acord încheiat în 2016 între Ankara și UE.

Țările europene au criticat dur ofensiva lansată miercuri de Turcia în nord-estul Siriei, împotriva miliției kurde YPG, considerată teroristă de Ankara dar susținută de occidentali, în condițiile în care a fost vârful de lance în lupta împotriva jihadiștilor din gruparea Stat Islamic.

"Nu ați fost niciodată sinceri. Acum spun că vor bloca trei miliarde de euro (promiși Turciei în cadrul acordului din 2016). Ați respectat vreodată o promisiune pe care ne-ați făcut-o? Nu", a acuzat Erdogan. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, continuăm drumul nostru, dar vom deschide porțile" migranților, a amenințat acesta.6781 de afisari


Serios?
Paleopterix [utilizator], Joi, 10 octombrie 2019, 13:54
+22/34
Dar daca deschizi tu "portile", de ce ar trebui sa le deschida si Europa, jeg ordinar? Nu mai degraba deschizi tu gura aia imputita laarg si sa primesti o racheta de croaziera sau ceva intre dintii aia cu miros de cacat?
Sa vina: Romanii ii asteapta...cu carnati de porc
baimarean [utilizator], Joi, 10 octombrie 2019, 13:58
+8/16
Pana una alta, "saracii" refugiati fug de Romania...deci ni-i bine.
Orban de asemenea, cu garduri de sarma...revopsite
S-o vedem pe mama Merkel.....
inca 23 de comentarii comenteaza
Cookie Settings