Europa Libera: Efectele reformei asupra CSM: reprezentanții societății civile au rang de demnitari, cu venituri de 6 ori mai mari și personal propriu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

Europa Libera: Efectele reformei asupra CSM: reprezentanții societății civile au rang de demnitari, cu venituri de 6 ori mai mari și personal propriu

de Europa Libera Joi, 10 octombrie 2019, 12:38
- a A+
Imagine
Reprezentanții societății civile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Victor Alistar și Romeu Chelariu, după ce s-au trezit demnitari în urma modificării legii care reglementează activitatea CSM de către Comisia Iordache și-au angajat șefi de cabinet și consilieri. După ce le-au crescut veniturile de câteva ori.


Deși participă doar la ședințele de plen, cei doi au fost primii care au profitat de modificările legislative și de privilegiile votate de politicieni.

Potrivit Constituției, cei doi reprezentanți ai societății civile în CSM au atribuții limitate. Ei participă doar la ședințele de plen, nu sunt prezenți la discuțiile din Secții, nu participă la ședințele în care se dezbat acțiunile disciplinare ale magistraților. Până să fie modificată legea, cei doi primeau o indemnizație de ședință.

Articolu integral, pe Europa Liberă.


2606 afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings